Ο Μπανάϊα θέλει δύο βαθμούς για τον τίτλο

Ο Ιταλός, Φραντσέσκο Μπανάϊα με Ducati, επικράτησε στο Grand Prix της Μαλαισίας και αύξησε το προβάδισμά του, έναντι του μοναδικού αντιπάλου του για τον τίτλο, του Γάλλου, Φάμπιο Κουαρταρό, ο οποίος, χάρη στην 3η θέση που πήρε, διατήρησε αμείωτη την αγωνία, μέχρι τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου, στην Βαλένθια.

Στην γενική κατάταξη, ο Μπανάϊα, έχει πλέον προβάδισμα 23 βαθμών έναντι του Κουαρταρό (Yamaha) και κατά συνέπεια, θα χρειασθεί μόλις δύο βαθμούς στην ισπανική πόλη για να κατακτήσει τον τίτλο, ανεξαρτήτως κατάταξης του Γάλλου αναβάτη.

Στην πίστα της Σεπάνγκ, ο Ιταλός οδηγός κατέκτησε την 7η νίκη του στην σεζόν και την πέμπτη στους τελευταίους εννέα αγώνες.

«Εκανα την καλύτερη εκκίνηση της ζωής μου. Σήμερα, κάναμε σπουδαία δουλειά σε επίπεδο πρωταθλήματος», σχολίασε ο Μπανάϊα, λίγο μετά τον τερματισμό, δεδομένου ότι εκκίνησε από την 9η θέση του grid, ενώ ο Κουαρταρό, επεσήμανε: «Σήμερα, έδωσα τα πάντα, δεν θα μπορούσα καλύτερα. Ακόμη κι εάν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, θα είμαστε στην Βαλένθια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy