Η φανέλα του Μαραντόνα από τον τελικό του Μουντιάλ του 1986 επέστρεψε στην Αργεντινή

Τριάντα έξι χρόνια αφότου ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη επί της Γερμανίας και στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην πόλη του Μεξικού, η εμφάνιση που φορούσε στον ιστορικό αγώνα επέστρεψε στην πατρίδα του.

Ο Γερμανός Λόταρ Ματέους, ο οποίος αντάλλαξε φανέλες με τον Μαραντόνα, δώρισε τη φανέλα στην πρεσβεία της Αργεντινής στη Μαδρίτη τον Αύγουστο και σήμερα (19/10) παραδόθηκε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (AFA) από τον συλλέκτη Μαρσέλο Ορντάς.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω, Μαρσέλο, που μας έφερες αυτή την εμφάνιση. Μια σημαντική φανέλα για όλο το ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Αυτή η φανέλα μας επέτρεψε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον όταν κερδίσαμε τον τίτλο στο Μεξικό», δήλωσε ο πρόεδρος της AFA, Κλαούντιο Τάπια, προσθέτοντας: «Η αξία αυτής της εμφάνισης σημαίνει πολλά για τη χώρα μας και την ιστορία μας».

Ο Μαραντόνα πρωταγωνίστησε στον τελικό του 1986 στο στάδιο Azteca (3-2 την Γερμανία), με την Αργεντινή να κατακτά τον δεύτερο τίτλο της σε Μουντιάλ.

Η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Παγκοσμίου του 1986, απέναντι στην Αγγλία, όταν και σημειώθηκε το διάσημο «χέρι του Θεού», πουλήθηκε έναντι 7,14 εκατομμυρίων λιρών (ρεκόρ) σε δημοπρασία, τον Μάιο.

Η συγκεκριμένη φανέλα μάλιστα έχει δοθεί δανεική στο Μουσείο Αθλητισμού του Κατάρ, που θα φιλοξενήσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy