Νάπολι: Η εντυπωσιακή προέλαση σε Serie A και Ευρώπη μέσα από 5 αριθμούς

Η προέλαση της Νάπολι, εντός και εκτός ιταλικών συνόρων, συνοδεύεται με εντυπωσιακούς αριθμούς. Στην ιταλική Serie A, μετά από 10 αγωνιστικές, βρίσκεται μόνη -και αήττητη- στην πρώτη θέση με 26 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Αταλάντα, ενώ πρώτη και απόλυτη (4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) είναι στον 1ο όμιλο του Champions League, με τρεις βαθμούς περισσότερους από τη Λίβερπουλ, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη.

Αυτοί είναι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, οι πέντε πιο σημαντικοί αριθμοί, αυτής της φανταστικής έναρξης της σεζόν των «Παρτενοπέι»:

1. Τα 42 γκολ: Η Νάπολι έχει πετύχει 42 γκολ σε 14 παιχνίδια μέχρι στιγμής (25 στο πρωτάθλημα και 17 στο Champions League), κατά μέσο όρο τρία σε κάθε ματς. Με αυτόν τον ρυθμό, όχι μόνο θα έφτανε σίγουρα πάνω από 100 γκολ (όπως συνέβαινε σχεδόν πάντα από την εποχή του Ράφα Μπενίτεθ και μετά), αλλά θα μπορούσε ακόμη και να βάλει στόχο τα 150 γκολ στη σεζόν.
2. Οι 10 συνεχόμενες νίκες: Η Νάπολι έφτασε τις 10 σερί νίκες μεταξύ πρωταθλήματος και Ευρώπης, κάτι που καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει καταφέρει. Η Νάπολι είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, όπως επίσης οι Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης και Αταλάντα, οι μόνες άλλες τρεις ομάδες των 5 κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που δεν έχουν υποστεί ακόμη ήττα.
3. Οι 15 σκόρερ: Με το γκολ του Ζουάν Ζέσους απέναντι στη Μπολόνια, η Νάπολι έφτασε τους 15 διαφορετικούς σκόρερ, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διοργανώσεις. Η Νάπολι είναι η ομάδα που έχει σκοράρει με τους περισσότερους διαφορετικούς παίκτες αυτή τη σεζόν μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.
4. Τα 7 γκολ από αναπληρωματικούς: Η ομάδα του ιταλικού Νότου έχει πετύχει επτά γκολ με παίκτες που έρχονται από τον πάγκο ως αλλαγή, στη Serie A, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
5. Τα 7 γκολ από κόρνερ: «Άσος» στο μανίκι του προπονητή της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, είναι τα «στημένα». Η Νάπολι εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις εκτελέσεις κόρνερ. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί επτά γκολ μετά από εκτελέσεις κόρνερ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy