Μιχαηλίδης: “Ο ΚOA δεν έχει την τεχνογνωσία να διαχειριστεί το νέο γήπεδο”

Σημερινές(13/10) ραδιοφωνικές δηλώσεις του προέδρου του ΚΟΑ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού δεν έχει την τεχνογνωσία να διαχειριστεί το νέο γήπεδο Λεμεσού, δήλωσε σε σημερινές(13/10) του δηλώσεις στον Πολίτη 107.6 και 97.6 ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας σχετική πρόταση του βουλευτή της ΔΗΠΑ και μέλους της Επιτροπής Παιδείας της Βουλή Αλέκου Τρυφωνίδη.

Στις δηλώσεις ο κύριος Ανδρέας Μιχαηλίδης, επικυρώνει τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας σε άρθρο μας πριν από λίγο, για τη διαχείριση του νέου γηπέδου από επιτροπή των τριών ομάδων της Λεμεσού.

«Ξεκαθαρίσαμε χθες», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, «στην Επιτροπή Παιδείας ότι ο ΚΟΑ δεν έχει ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το προσωπικό για να αναλάβει τη διαχείριση του νέου γηπέδου της Λεμεσού».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων ότι δεν έχει παραλάβει τελικό έγγραφο συμφωνίας, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι μεσολάβησε ένας μεγάλος αριθμός συναντήσεων με την Έφορο, «ήταν παρούσα στο Προεδρικό την Τρίτη το πρωί, όπου θεωρώ ότι είχαμε συμφωνία με όλους τους εμπλεκομένους», λέγοντας ότι κατά την επιστροφή τους στον ΚΟΑ προχώρησαν στη διόρθωση όλων των σημείων και την Τετάρτη το πρωί έστειλαν το κείμενο της συμφωνίας σε όλους τους εμπλεκομένους.

Ερωτηθείς εάν είναι συμφωνημένο το κείμενο συμφωνίας, ο πρόεδρος του ΚΟΑ ανέφερε πως τα σωματεία της ΑΕΛ και του Άρη στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφεραν ότι δεν μπορούν να υπογράψουν το έγγραφο. «Για αυτό», είπε, «επιστρέψαμε για να κάνουμε τις διορθώσεις στο κείμενο συμφωνίας και το στείλαμε σε όλους τους εμπλεκομένους για να το υπογράψουν».

Εξήγησε δε ότι «εκείνο που δεν αποδέχονται οι ομάδες, και δεν γνωρίζω αν είναι όλες διότι απουσίαζε ο κ. Κίρζης, είναι τις πρόνοιες της Νομικής Υπηρεσίας για τα δικαιώματα του ιδιοκτήτη. Η Νομική Υπηρεσία επέμενε να παραμείνουν οι όροι και το θέμα έληξε».

Ακολούθως ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην χθεσινή εισήγηση του κ. Λυσάνδρου για αγορά του νέου γηπέδου από τις ομάδες. «Ο Γενικός Ελεγκτής», συμπλήρωσε, «απάντησε ότι απαγορεύεται η αποξένωση κρατικής περιουσίας».

«Εμείς στον ΚΟΑ», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, «αποφασίσαμε το αγοραίο ενοίκιο. Αναθέσαμε σε ένα αξιόπιστο ελεγκτικό οίκο μετά από διαγωνισμό να προχωρήσει σε μελέτη. Παράλληλα, μελέτη έκανε και το Κτηματολόγιο ώστε να έχουμε δύο επιλογές ενώπιον μας. Η μια επιλογή του ελεγκτικού οίκου ήταν 850 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτό το σενάριο, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι μη βιώσιμο».

Ερωτηθείς για το πού βρίσκονται οι διαβουλεύσεις αυτή τη στιγμή, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι «χθες βράδυ είχα μια πολύωρη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΑΕΛ και θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση και να υπογράψουμε συμφωνία».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy