UEFA: Πρόστιμο στη Σέλτικ για το πανό μετά το θάνατο της Βασίλισσας (pic)

Η Σέλτικ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 15.000 ευρώ από την UEFA για την ανάρτηση ενός πανό μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, στην αναμέτρηση του Champions League εναντίον της Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Ο αγώνας του περασμένου μήνα (14/9) στη Βαρσοβία, που ολοκληρώθηκε χωρίς νικήτρια (1-1), διεξήχθη μια εβδομάδα μετά τον θάνατο της Βασίλισσας και οι οπαδοί της Σέλτικ άνοιξαν ένα πανό στο οποίο το όργανο ελέγχου, ηθικής και πειθαρχίας της UEFA είπε ότι έφερε ένα «μήνυμα ακατάλληλο για αθλητική εκδήλωση».

Ενώ ένα πανό απευθυνόταν στη βασιλική οικογένεια, επίσης ένα άλλο έγραφε «Συγγνώμη για την απώλεια σας Μάικλ Φάγκαν». Πρόκειται για μια σαρκαστική αναφορά στον άνεργο εργάτη που μπήκε στην κρεβατοκάμαρα του παλατιού της βασίλισσας του Μπάκιγχαμ το 1982 και της μίλησε για λίγο πριν τον πάρουν οι φρουροί ασφαλείας.

Στη Σεβίλη επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και της ζητήθηκε να επικοινωνήσει με τη Μάντσεστερ Σίτι εντός 30 ημερών για την διευθέτηση των ζημιών που προκάλεσαν οι οπαδοί του ισπανικού συλλόγου, όταν έσπασαν ένα παράθυρο του λεωφορείου της ομάδας πριν από τον αγώνα τον περασμένο μήνα.

Στην Μπορούσια Ντόρτμουντ επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ και ομοίως ζητήθηκε να επικοινωνήσει με τη Μάντσεστερ Σίτι για έξοδα διευθέτησης ζημιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy