Παίκτης της Ατλέτικο έως το 2026 ο Γκριεζμάν

Τη συμφωνία της με την Μπαρτσελόνα, για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Αντουάν Γκριεζμάν, ανακοίνωσε η Ατλέτικο, ενώ παράλληλα ο Γάλλος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026 με τους «ροχιμπλάνκος». Ετσι, λαμβάνει οριστικά τέλος το… σίριαλ με τον διεθνή άσο, τον οποίο από την αρχή της σεζόν ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν υποχρεωμένος -στα περισσότερα παιχνίδια- να μην τον χρησιμοποιεί περισσότερο από 30 λεπτά, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί η υποχρεωτική οψιόν αγοράς του, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η τελική συμφωνία των Μαδριλένων με την Μπαρτσελόνα θα αποφέρει στα ταμεία των «μπλαουγκράνα» 20 εκατ. ευρώ, με ακόμη 4 εκατ. ως μπόνους επίτευξης στόχων που θεωρούνται εφικτοί (πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League και εξασφάλιση θέσης στην αντίστοιχη διοργάνωση της επόμενης σεζόν).

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο από το 2014 ως το 2019, επέστρεψε στη Μαδρίτη ως δανεικός το καλοκαίρι του 2021, μετά από μία διετία στην Μπαρτσελόνα, η οποία είχε δαπανήσει 120 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει. Ο διεθνής Γάλλος θα έχει πλέον την ευκαιρία να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση του ως ένας από τους θρύλους των «ροχιμπλάνκος», με τους οποίους μετράει στις δύο θητείες του 144 γκολ και 59 ασίστ σε 304 αγώνες, ενώ με την ερυθρόλευκη φανέλα έχει πανηγυρίσει ένα Europa League, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης και ένα σούπερ καπ Ισπανίας.

Εφόσον παραμείνει στη Μαδρίτη ως τη λήξη του νέου συμβολαίου του, ο Γκριεζμάν είναι πολύ πιθανό να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ατλέτικο. Προς το παρόν είναι τέταρτος στη σχετική λίστα, στην οποία προηγείται ο αείμνηστος Λουίς Αραγονές με 172 τέρματα, 28 περισσότερα από τον Γάλλο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy