Ισοπαλία και ένας βαθμός για τον Απόλλωνα

Απόλλων - Πάφος 1-1

Σχόλιο αγώνα: Ουσία στο παιχνίδι του πρέπει να βάλει ο Απόλλωνας αλλά και να ανέβει περισσότερο επιθετικά, αν δεν θέλει να έρθει η πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, αφού χάνει από την Πάφο με 1-0 με γκολ του Ζάιρο στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας έβαλε ουσία στο παιχνίδι του, πίεσε δεν ήταν στατικός, έχασε ευκαιρίες και 20 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ισοφάρισε και προσπαθούσε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Όποτε οι ποδοσφαιριστές των “γαλάζιων” είχαν κίνηση χωρίς τη μπάλα απειλούσαν τον αντίπαλο. Τελικά παρά την προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο οι “γαλάζιοι” κατάφεραν να πάρουν τον βάθμό της ισοπαλίας.

Ισορροπημένο το πρώτο 25λεπτο του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους και να προσπαθούν να απειλήσουν. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν πιο συχνά στην επίθεση κυρίως από αριστερά με τον Βα, ενώ οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν την άμυνα τους και όποτε έβρισκαν την ευκαιρία έβγαιναν στην αντεπίθεση.

Το παιχνίδι κυλούσε στους ίδιους ρυθμούς με κάποιες προϋποθέσεις από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, ενώ στο 38΄ η Πάφος ήταν αυτή που σκόραρε με τον συνήθη της ύποπτο τον Ζάιρο, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έπρεπε πλέον να αντιδράσουν αν δεν ήθελαν να δεχθούν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου μετά και το γκολ της Πάφου άνηκε στους φιλοξενούμενους. Που προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τη στιγμή και να πιάσουν σε κακή ψυχολογία τον Απόλλωνα. Τελικά μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Πάφο να προηγείται με 0-1!

Με ευκαιρία για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Βα μπήκε στην περιοχή από δεξιά όμως δεν έκανε καλή πάσα. Στη συνέχεια της φάσης ο Μαυρίας δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και πέρασε άουτ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι με αλλαγή ξεκίνησε ο Απόλλωνας αφού στη θέση του Πινακά μπήκε ο Χεντί. Ένα σουτ του Πίττα στο 53ο λεπτό πέρασε έξω, μετά από ενέργεια του Βα.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες έχασε η Πάφος μέσα σε ένα δίλεπτο πρώτα με γύρισμα στην περιοχή με την άμυνα του Απόλλωνα να διώχνει και στη συνέχεια ο Σεμέδο μόνος του δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα ήθελε. Ο Απόλλωνας προειδοποίησε με ένα σουτ του Πίττα που έφερε το κόρνερ και στη συνέχεια του ο Βα με προβολή ισοφάρισε για τους “γαλάζιους”. Στον αγώνα μπήκαν και οι φίλοι του Απόλλωνα που με τραγούδια προσπαθούσαν να σπρώξουν τους ποδοσφαιριστές τους στην ανατροπή.

Στο 75ο λεπτό η Πάφος έχασε καταπληκτική ευκαιρία, όταν ο Ζάιρο μπήκε από δεξιά στην περιοχή του Άπόλλωνα, σέρβιρε έτοιμο γκολ, που όμως δεν ήρθε καθώς το πλασέ που έγινε κόντραρε στον Καμπράλ. Το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο του δεκάλεπτο με τον Απόλλωνα να πιέζει για το γκολ της ανατροπής. Ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Πίττα στο 87΄, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων με τον Απόλλωνα τελικά να μην τα καταφέρνει να κάνει την ανατροπή και ο αγώνας να αολοκληρώνεται στο ισόπαλο 1-1!

 

Κίτρινες: Βα, Κολ, Πίττας, Χεντί

Στο / Κβίντα

Απόλλων: Δημητρίου, Μαυρίας(67΄Καμπράλ), Βουκασίν, Ρομπέρζ, Χαμάς, Κολ, Ρέθιο(67΄Σαχάρ), Βα(90΄Χάμπος), Πινακάς(46΄Χεντί), Γιόστεν(59΄Ζράντι), Πίττας.

Αναπληρωματικοί: Λοϊζου, Πεϊσότο, Αρτυματάς, Καμπράλ, Σαχάρ, Σπόλιαριτς, Ζράντι, Χάμπος, Ποντικός, Χέντι.

 

Πάφος: Άντος, Κβίντα, Σεμέδο, Κανέ, Ζάιρο, Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι(90΄Ναμέ), Ντράκομιρ(85΄Χότσκο), Μπάιριτς

Αναπληρωματικοί: Ολαθάμπαλ, Παλάσιος, Χαραμπάτζε, Χότσκο, Αλ Γκαντιουί, Δημητρίου, Χέσταντ, Mπεσάρτ, Μιχαήλ, Ναμέ, Πελάζιο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy