Στο έλεος του κυκλώνα η Φλόριντα

Καρχαρίες βγήκαν στους δρόμους

Στο έλεος του κυκλώνα Ίαν βρίσκεται η Φλόριντα. Ισχυροί άνεμοι και βροχές έπληξαν την πολιτεία χθες, καθώς ο τυφώνας Ίαν ενισχύθηκε σε επίπεδο οριακό κάτω από την ισχυρότερη κατηγορία 5, απειλώντας να προκαλέσει «ολέθριες» καταστροφές στη νότια πολιτεία των ΗΠΑ.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν για μια διαφαινόμενη καταστροφή που συμβαίνει μία φορά ανά γενιά, με απειλητικά κύματα θυέλλης, εκτεταμένες πλημμύρες και τρομακτικούς ανέμους.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) ανέφερε στην τελευταία του προειδοποίηση ότι το «εξαιρετικά επικίνδυνο μάτι του Ίαν (κινείται) προς την ξηρά» φέρνοντας διατηρούμενους ανέμους 155 μιλίων (249 χιλιομέτρων) την ώρα, μόλις 2 χλμ./ώρα την ώρα κάτω από την κατηγορία 5 – την ισχυρότερη στην κλίμακα Saffir-Simpson – με ριπές που φτάνουν τα 305 χλμ./ώρα.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν υποχρεωτική εντολή εκκένωσης σε δώδεκα παράκτιες κομητείες της Φλόριντα, ενώ σε αρκετές άλλες συνιστάται εθελοντική εκκένωση.

Η  θάλασσα που  βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά  έφερε μέχρι και καρχαρίες στους δρόμους του Φορτ Μάιερς.

 

Ζωντανή εικόνα

Με πληροφορίες από ert.gr/protothema.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy