Ερντογάν προς Ελλάδα: «Δεν θα σας σώσουν τα όπλα από ΗΠΑ-Ευρώπη»

Σχεδόν σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα, προστατεύονται οι δολοφόνοι που έχουν χύσει το αίμα των πολιτών μας. Μπορούν και κινούνται ελεύθερα.», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο ομιλίας του στη Διευρυμένη Σύνοδο Περιφερειακών Προέδρων AKP.
«Καταρχήν, όσοι μας μιλάνε για το δικαίωμα της γειτονίας, δεν πρέπει να κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτούς τους εχθρούς της ανθρωπότητας και της δημοκρατίας.
Αναμένουμε από όλες τις χώρες, ξεκινώντας από τους γείτονές μας, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων χωρίς καμία διάκριση. Ως Τουρκία, δεν επιδοκιμάζουμε ποτέ να μολύνουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο με ανθρώπινο αίμα, δάκρυα ή εχθροπραξίες. Θέλουμε ειρήνη με όλη μας την καρδιά. Θέλουμε ηρεμία. Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας μαζί με την ίδια μας την πατρίδα. Θέλουμε να επιλύσουμε τις διαφωνίες μας στη βάση του διεθνούς δικαίου, με δίκαιο τρόπο, μέσω του διαλόγου. Μέχρι τώρα υπερασπιζόμασταν πάντα το εξής: ούτε επιτρέπουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας ούτε καταπατούμε δικαιώματα άλλων. Δεν θα διστάσουμε ποτέ να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του έθνους μας και των ‘Τ/Κ’ αδελφών μας στη Γαλάζια Πατρίδα μέχρι το τέλος», είπε.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν την Ελλάδα να μας επιτεθεί. Δεν θα συμβιβαστούμε για την άμυνα της χώρας μας με τις χερσαίες τις θαλάσσιες και δυνάμεις αέρος, αλλά δεν θα αφιερώσουμε χρόνο, ενέργεια και προσοχή σε βρώμικα σενάρια. Από τη μια, σίγουρα δεν θα παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας καθώς τοποθετούμε στη θέση τους τους αδιάντροπους, και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικότητα. Τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στη Δυτική Θράκη και στα Νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Διότι οι δυνάμεις και οι δυνατότητές μας είναι πολύ πέρα από αυτά. Θα θέλαμε όμως να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτή η κατάσταση σημαίνει κρυφή κατοχή για την εν λόγω χώρα [σσ. αμφίσημη διατύπωση η οποία αφήνει περιθώριο για ερμηνεία περί υποτιθέμενης ‘κατοχής εδαφών από Ελλάδα’, πιθανότατα όμως, δεδομένων των συμφραζομένων, αναφέρεται σε υποτιθέμενη ‘κρυφή κατοχή Ελλάδας από τρίτη χώρα’, βλ. ΗΠΑ]. Ως αποτέλεσμα, έχουμε εκατοντάδες χρόνια μόχθου σε αυτά τα εδάφη και πολλοί από τους ‘ομογενείς’ και τους ομοθρήσκους μας εξακολουθούν να ζουν εκεί. Είναι καθήκον μας να νοιαζόμαστε για τις εξελίξεις για λογαριασμό τους. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα, στον Π/Θ της και στην Πρόεδρο, που αισθάνονται άβολα με τη χρήση της λέξης «Τούρκος» στο όνομα οποιουδήποτε συλλόγου ή σχολείου στη Δυτική Θράκη. Ελάτε στα συγκαλά σας. Πιστεύετε ότι η υποστήριξη από την Αμερική και την Ευρώπη μπορεί να σας σώσει; Δεν σας σώζει. Απλώς θα τρέχετε χωρίς να πηγαίνετε πουθενά, δεν θα χρησιμεύσει σε τίποτα άλλο», είπε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy