Χασισοφυτεία στον περίβολο μοναστηριού

Κρέμασαν κομποσκοίνια σε δενδρύλλια

Στα χνάρια των ατόμων που φρόντισαν να φυτέψουν πάνω από 1000 δενδρύλλια χασίς στον περίβολο μοναστηριού βρίσκονται οι Αρχές στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι Αρχές μελετάνε τα στοιχεία που θα τους φτάσουν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τη φυτεία στον περίβολο της Ιεράς Μονής Σαββαθιανών.

 

Μεταξύ των ευρημάτων των ερευνών που κάνουν εντύπωση είναι και το ότι οι δράστες φαίνεται πώς περνούσαν στη φυτεία ως προσκυνητές του μοναστηριού ενώ η φυτεία, παρότι βρισκόταν δίπλα στις εγκαταστάσεις της μονής, παρέμενε αθέατη. Σε κάποια από τα δενδρύλλια, μάλιστα, είχαν κρεμάσει κομποσκοίνια.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έκοψαν τα συρματοπλέγματα στην περίφραξη του μοναστηριού και πέρασαν στην πυκνή ρεματιά που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις.

Ισοπέδωσαν δύο εκτάσεις κόβοντας δέντρα και θάμνους για να εγκαταστήσουν τις δύο φυτείες, δημιουργώντας ένα πραγματικό οχυρό και ένα δίκτυο με τούνελ ανάμεσα στη βλάστηση, το οποίο συνέδεσε τα δύο επίπεδα, το χώρο του παρατηρητηρίου και τις εξόδους διαφυγής, που είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν. Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο του πρώτου επιπέδου, είχαν δημιουργήσει λιμνοδεξαμενή για το πότισμα των 1.152 δενδρυλλίων, που γινόταν με λάστιχο. Στην

Κάτω πλευρά είχε εγκατασταθεί το στρατηγείο, ο χώρος όπου έμειναν οι καλλιεργητές της φυτείας. Ετοίμαζαν επί τόπου φαγητό, ενώ ακριβώς δίπλα σε στεγασμένο χώρο ξέραιναν την κάνναβη, την οποία φρουρούσαν πιθανότατα οπλισμένοι σαν αστακοί. Στο σημείο βρέθηκαν σακιά με 27 κιλά χασίς έτοιμο για πώληση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών, τα κέρδη των καλλιεργητών θα ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου διενεργείται η προανάκριση.

Πηγή: ethnos.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy