Απόλλων: Ισοπαλία στο “Αμμόχωστος”

Στην ισοπαλία έμειναν Απόλλωνας και Νέα Σαλαμίνα με τον Μαυρία να χάνει την τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις να δώσει τη νίκη στον Απόλλωνα

Πολύ καλύτερος ο Απόλλωνας από τον αντίπαλο του και παρόλο που βρέθηκε στην πρώτη τελική των γηπεδούχων πίσω στο σκορ, εντούτοις αντέδρασε και ισοφάρισε λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Πολύ καλή κυκλοφορία από τους «γαλάζιους» που υπολείπονταν, ακόμα περισσότερη ταχύτητα, αφού η Νέα Σαλαμίνα αμυνόταν μαζικά και όποτε είχε ευκαιρία έβγαινε μπροστά.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας δεν ήταν όπως το πρώτο ημίχρονο, αφού η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια ήταν φανερή, παρόλα αυτά οι “γαλάζιοι” προσπάθησαν

Ο αγώνας:

Αρκετά καλά μπήκε ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας τον έλεγχο στο πρώτο 20λεπτό με καλή κυκλοφορία. Προσπάθησε να απειλήσει τους γηπεδούχους, είχε καλές προϋποθέσεις με κυριότερη ευκαιρία αυτή του Πίττα που το σουτ του έσωσε ο Κίσσας για τη Νέα Σαλαμίνα σε κόρνερ. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Νέα Σαλαμίνα, πέτυχε γκολ με σουτ του Φελίπε και αφού η μπάλα πήρε μια περίεργη πορεία, βρήκε δοκάρι και αφού ελέγχθηκε από το VAR,αποφασίστηκε ότι το γκολ μετρά με τη Νέα Σαλαμίνα να μπαίνει μπροστά στο σκορ.

 

Πλέον οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έπρεπε να αντιδράσουν και ο Γιούστεν στο 31΄ είχε ευκαιρία να απειλήσει αλλά το σουτ του πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια. Η αντίδραση του Απόλλωνα έφερε αποτέλεσμα αφού ο Γιούστεν κέρδισε πέναλτι και πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου ο Πινακάς με εύστοχη εκτέλεση  ισοφάρισε για τους «γαλάζιους».

Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, αφού υπήρχαν πολλές διακοπές και έλεγχοι από το VAR με το ημίχρονο να τελειώνει στο 1-1!

 

 

Καλύτερα μπήκαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο, με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να δείχνουν κουρασμένοι και στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψη είχαν τον έλεγχο δημιουργώντας και κάποιες προυποθέσεις για να απειλήσουν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα είχαμε δύο αλλαγές για τον Απόλλωνα με τους Ρέθιο και Αλεσάμι να παίρνουν τις θέσεις των Σπόλιαριτς και Γιούστεν.

Μετά το 60΄ο Απόλλωνας ισορρόπησε και ανάλαβε την πρωτοβουλία προσπαθόντας να απειλήσει. Πιο επικίνδυνη ήταν οι γηπεδούχοι με τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να δυσκολεύονται να κρατήσουν μπάλα και κάποιους από αυτούς να δείχνουν αρκετά κουρασμένοι.

Το παιχνίδι έφτασε στο 80΄και τα τελευταία λεπτά, ήταν κρίσιμα με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Στο 85΄και μετά από παρέμβαση του VAR η Νέα Σαλαμίνα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ντιακιτέ μετά από σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πίττα, έξω από την περιοχή. Το φάουλ εκτέλεσε ο Χάμπος που σημάδεψε όμως το τείχος.

Στο 90+2 ο Μαυρίας έχασε καταπληκτική ευκαιρία μετά το γύρισμα του Αλεσάμι από αριστερά. Παρά την προσπάθεια τους οι “γαλάζιοι” δεν κατάφεραν να σκοράρουν και τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε, με όλους να μην πιστεύουν πως χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

 

Κίτρινες: 

Κόκκινες: Ντιακιτέ

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Σεργίου, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Μάντζεκ, Φράγκος(70΄Κλίμοβιτς), Ντορεγκαράι(70΄Φλοριάν), Οφόρι(76΄Νικολάου), Τιάγκο(89΄Μποτεάκ), Φελίπε(76΄Κουμούρης), Ντιακιτέ

Αναπληρωματικοί: Kαλανίδης, Τσίκο, Λιπόμπε, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Μποτεάκ, Νικολάου, Φλοριάν, Λέικο, Μαργκάσα, Καλογήρου, Φιάκας

 

Απόλλων: Α. Γιοβάνοβιτς, Βούκασιν, Πίττας, Σπόλιαριτς(60΄Ρέθιο), Ρομπέρζ, Χαμάς, Μαυρίας, Σαχάρ(75΄Χάμπος), Γιούστεν(60΄Αλεσάμι), Πινακάς, Κολ(88΄Καμπράλ)

Αναπληρωματικοί: Πεϊσότο, Δημητρίου, Πέιμπερνς, Αρτυματάς, Ογκέντα, Ρέθιο, Καμπράλ, Χάμπος, Αλεσάμι

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy