Μετακινείται από την ΥΚΑΝ στην Λιμενική Αστυνομία ο Κατσουνωτός

Τρεις ποινικές διώξεις εισηγείται μέσα από το ογκωδέστατο πόρισμά του ο ποινικός ανακριτής, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς που κατήγγειλε η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. Πρόκειται για διώξεις εις βάρος του διοικητή της ΥΚΑΝ, αστυνομικού της υπηρεσίας καθώς και σε ένα βαρυποινίτη.

Στον απόηχο των εξελίξεων, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αποδέχτηκε αίτημα του Μιχάλη Κατσουνωτού για μετακίνησή του στη Λιμενική Αστυνομία.

«Θα πρέπει να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να μελετηθεί από τον ίδιο τον εισαγγελέα για να έχουμε εμείς μεταγενέστερη ενημέρωση», ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Επίσης, δηλώνει άγνοια και θα ζητήσει ενημέρωση για το δεύτερο στέλεχος της ΥΚΑΝ για το οποίο το πόρισμα επιρρίπτει ποινικέ. Ο Στέλιος Παπαθεοδώρου ανακοίνωσε τη μετακίνηση του Μιχάλη Κατσουνωτού την οποία ζήτησε ο ίδιος.

«Θα υπάρξουν εξελίξεις και ο κ. Κατσουνωτός θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο. Συμφωνεί και ο ίδιος ότι δε θα μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί από το ίδιο πόστο αποτελεσματικά», σημείωσε.

Ούτε και η Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του πορίσματος αναφέροντας ότι συζήτησε με τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας και αναμένει. «Σε ενημέρωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, πληροφορήθηκα ότι χρειάζεται χρόνος για μελέτη, επειδή είναι ογκωδέστατο το πόρισμα και θα με ενημερώσει και ανάλογα θα ενεργήσω», είπε.

Σε σχέση με τον χειρισμό στο θέμα της διαθεσιμότητας του διοικητή της ΥΚΑΝ η Στέφη Δράκου ήταν σαφής. «Πιστεύω ότι σωστά χειρίστηκα τα θέματα αυτά και ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του», τόνισε.

Στο μεταξύ, πυρά εξαπολύει κατά του Γενικού Εισαγγελέα με σημερινή ανακοίνωσή της μέσω των νομικών της συμβούλων η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. «Έχει καταλήξει ο κ. Αιμιλιανίδης στο συμπέρασμα ότι ο κ. Κατσουνωτός έχει διαπράξει ποινικά αδικήματα και/ή έχει εισηγηθεί την ποινική δίωξη του; Ναι ή όχι; Εάν ναι σε σχέση με ποια ποινικά αδικήματα; Της διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας;» σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Στο στόχαστρο της διεύθυνσης των φυλακίων βρίσκεται και η Υπουργός Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «είναι αδιανόητο ένας ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας του οποίου ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής εισηγείται την ποινική δίωξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας να συνεχίζει να παραμένει στη θέση του, διότι η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αρνείται να ασκήσει τα καθήκοντα της ή αμελεί η ίδια να τηλεφωνήσει για να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του πορίσματος που, όπως η ίδια δέχεται στην ανακοίνωση της, έχει άμεση σχέση με τη συνέχιση ή μη της διαθεσιμότητας του κ. Κατσουνωτου».

Αμεση ήταν η απάντηση της Υπουργού η οποία ανέφερε πως δεν ξέρει πως γνωρίζουν εκείνοι πράγματα που δεν γνωρίζει η ίδια. «Υπάρχουν απόψεις και εκφράστηκαν από τους δικηγόρους της κυρίας Αριστοτέλους, σεβαστές αλλά υπάρχουν κι άλλες απόψεις που δε συνάδουν με τις απόψεις των δικηγόρων του», ανέφερε.

Τη δική του θέση για τις εξελίξεις δίνει ο Αστυνομικός Κλάδος της Συντεχνίας Ισότητα. Σύμφωνα με τον Νίκο Λοϊζίδη, οι εξελίξεις μετά την απόφαση του Γενικού εισαγγελέα θεωρεί ότι θα είναι αλυσιδωτές και ότι το ξέφωτο αργεί. «Αναμένουμε με ενδιαφέρον, να αφήσουμε να τρέξουν οι διαδικασίες να αποφασίσει ο γενικός εισαγγελέας από τις τέσσερις του επιλογές, εν αναμονή της απόφασής του αντικειμενικά, αμερόληπτα, αποτελεσματικά για να δούμε το τι θα γίνει», σημείωσε.

Ο κύριος Λοϊζίδης αναγνωρίζει πως η εικόνα της αστυνομίας έχει τσαλακωθεί στα μάτια του κόσμου με τα πορίσματα Αιμιλιανίδη και Μάτσα – Αλεξόπουλου όμως επανέλαβε την ανάγκη για αναμονή της απόφασης του εισαγγελέα.​

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy