Ιστορική στιγμή: Οι φίλοι της ΑΕΚ άναψαν τις δάδες στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» για όσους «έφυγαν»

Τις δάδες μνήμης της «Αγια-Σοφιάς – OPAP Arena» άναψαν -για πρώτη φορά- οι φίλοι της ΑΕΚ.

Ανατριχιαστικές και συνάμα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» το βράδυ της Παρασκευής (5/8).

Συγκεκριμένα, την ώρα που η ΑΕΚ έδινε φιλική αναμέτρηση με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, οι φίλοι της που βρέθηκαν στο νέο της γήπεδο άναψαν τις δάδες μνήμης που βρίσκονται πάνω από την ιερή καμάρα στο κτήριο με τα μουσεία της Ιστορίας, μπροστά από την παλιά Σκεπαστή. Αναμφίβολα ιστορική στιγμή, αφού συνέβη για πρώτη φορά και η οποία είχε ως σκοπό να τιμηθούν όσοι «έφυγαν».

Μια κίνηση των οπαδών της «Ένωσης», που έλαβε το χειροκρότημα όσων βρίσκονταν στα πέριξ του γηπέδου.

Θυμηθείτε την ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ σχετικά με το τι θα συμβολίζουν οι φλόγες στις δάδες της «Αγια-Σοφιάς – OPAP Arena»:

«Εμείς οι Έλληνες εδώ και πολλούς αιώνες φροντίζουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τους προγόνους μας και τους νεκρούς μας ανάβοντας κεριά. Οι δύο φλόγες στην κεντρική πύλη του σταδίου της ΑΕΚ, της ”Αγια-Σοφιάς”, είναι κεριά που θα ανάβουν μέρα και νύχτα στη μνήμη αυτών που χάθηκαν άδικα στη διάρκεια της γενοκτονίας, όλων εκείνων που υπηρέτησαν την ΑΕΚ, όπως και των φίλων και οπαδών της ομάδας μας, που ”έφυγαν” από κοντά μας και δεν θα σβήσουν ποτέ. Η φλόγα της μνήμης και της ευγνωμοσύνης προς αυτούς θα κρατηθεί αναμμένη και ζωντανή για πάντα».

 

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy