Γ. Μπαλαρτζισβίλι : “Στο μυαλό μου είχα μόνο το χρυσό”

Ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, κατέκτησε το χρυσό στο Τζούντο στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ

Στο μυαλό μου δεν είχα τίποτε άλλο από το χρυσό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, ο χρυσός στο Τζούντο της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων στους 22ους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ. Τόνισε πως ο πιο δύσκολος του αγώνας ήταν ο προημιτελικός, και πως μετά από αυτόν που αποτελούσε το ψυχολογικό του φράγμα, πίστευε πως μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή.
Στις πρώτες του δηλώσεις στον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ-ΚΟΕ Θωμά Κεττένη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Τζούντο στην Κατηγορία των 66 κιλών, ο Γιώργος είπε πως νιώθει πολύ χαρούμενος και ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει επειδή πριν από αυτόν πολλοί πήγαν με αξιώσεις για ένα χρυσό μετάλλιο, όπως παλαιότερα και ο προπονητής του Χρίστος Χριστοδούλου που είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο αλλά και ο Ανδρέας Κρασσάς που πέρασαν στον τελικό, όμως δυστυχώς δεν είχαν καταφέρει να πάρουν την πρώτη θέση. Το ότι ο ίδιος κατάφερε να φέρει το χρυσό τον κάνει ακόμα πιο χαρούμενο καθώς ο ίδιος έχει κάνει τη διαφορά.
«Τα συναισθήματα μου είναι ανεπανάληπτα. Είμαι πολύ χαρούμενος, ειδικά σήμερα που είναι η επόμενη μέρα το αντιλαμβάνομαι ακόμη περισσότερο», τόνισε.
Ερωτηθείς αν το περίμενε και αν ήταν έτοιμος για το χρυσό ο Μπαλαρτζισβίλι είπε: «Δεν σκεφτόμουν τίποτε εκτός από το χρυσό μετάλλιο. Μόλις έμπαινε η σκέψη ότι μπορώ να χάσω ή μπορεί να πάει κάτι λάθος, κουνούσα το κεφάλι μου και έλεγα στον εαυτό μου: Θέλεις το χρυσό, μόνο το χρυσό και μόνο την πρώτη θέση, τίποτε άλλο».
Σε ερώτηση πως είδε τους αγώνες και πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει στην μεγάλη επιτυχία, ο νεαρός τζουντόκα είπε πως ο πρώτος αγώνας ήταν εναντίον του Ιρλανδού και ήταν αρκετά δύσκολος καθώς πάντα ο πρώτος αγώνας μέχρι να μπεις στο κλίμα έχει μια ιδιαίτερη δυσκολία, ωστόσο τα κατάφερε να τον κερδίσει με υπομονή.
Ο δεύτερος αγώνας ήταν ο προημιτελικός, ο οποίος πάντα, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο χρυσός νικητής των Αγώνων, τον δυσκολεύει και αποτελεί τον κακό του δαίμονα καθώς στους περισσότερους Αγώνες σε αυτό το σημείο χάνει.
«Παλεύω καλύτερα στον ημιτελικό ή στον τελικό παρά στον προημιτελικό. Έχω ένα ψυχολογικό πόλεμο με τον εαυτό μου, τον οποίο ευτυχώς τον ξεπέρασα και κέρδισα τον Αυστραλό Nathan Katz, ο οποίος έχει πάει και σε Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε.
Στη συνέχεια, στον ημιτελικό με τον Σκωτσέζο Alexander Short του προηγήθηκε στα 2 λεπτά με βαζάρι και έτσι αφού πέρασε ο χρόνος προκρίθηκε στον τελικό.
Στον τελικό με τον Σκωτσέζο Finlay Allan, όπως είπε ο 19χρονος αθλητής, πάλι κατάφερε να προηγηθεί με ένα πόντο και να τον κρατήσει μέχρι το τέλος κατακτώντας την κορυφή.
«Ο πιο δύσκολος μου αγώνας όμως θεωρώ πως ήταν ο προημιτελικός. Μετά άνοιξε ο δρόμος, άνοιξε το μυαλό μου, πάλεψα πιο ελεύθερα και κατάλαβα ότι πέρασα τα όρια μου και πλέον μπορούσα να πάω πολύ ψηλά», είπε ο Γιώργος.
Τέλος, δεχόμενος τις ευχές για ότι καλύτερο στο μέλλον και για μια πολύ καλή συμμετοχή στην ερχόμενη Ολυμπιάδα ο Μπαλαρτζισβίλι είπε: «Εύχομαι να φέρω μετάλλιο στην Ολυμπιάδα και όχι μόνο να πάω».
Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy