Γουίμπλεντον: Πρόωρο «αντίο» είπε ο Ναδάλ – Απευθείας στον τελικό ο Κύργιος

Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ράφαελ Ναδάλ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Γουίμπλεντον.

Ένα 24ωρο πριν από τον ημιτελικό με τον Νικ Κύργιο, ο 36χρονος Ισπανός τενίστας ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στο λονδρέζικο Major λόγω του τραυματισμού που υπέστη στη διάρκεια του χθεσινού (6/07) προημιτελικού με τον Τέιλορ Φριτς.

Απευθείας στον ημιτελικό της Κυριακής (10/7) προκρίνεται ο Νικ Κύργιος, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς-Κάμερον Νόρι.

Οι ελπίδες του αριστερόχειρα τενίστα να συνεχίσει την προσπάθειά του για την κατάκτηση τυων τεσσάρων Grand Slam (έχει πάρει ήδη το Australian Open και το Roland Garros) τελείωσαν την Πέμπτη (7/07), όταν ο κάτοχος των 22 τίτλων Grand Slam απέσυρε τη συμμετοχή του από τον προγραμματισμένο για την Παρασκευή (8/07) ημιτελικό του Γουίμπλεντον με τον Νικ Κύργιο, λόγω του τραυματισμού του στους κοιλιακούς.

«Πρέπει ν΄ αποσυρθώ από το τουρνουά, καθώς υποφέρω από πόνους στους κοιλιακούς» παραδέχθηκε ο Ναδάλ στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε:

«Δεν  μπορώ να φανταστώ ότι θα νικήσω δύο αγώνες έχοντας αυτούς τους πόνους. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ευτυχία απ΄ ότι ένας τίτλος, έστω κι αν όλοι γνωρίζουν πόση μεγάλη προσπάθεια κατέβαλλα για να φτάσω έως εδώ. Δεν μπορώ να ρισκάρω και να μείνω εκτός για δύο-τρεις μήνες. Είμαι πολύ λυπημένος.»

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Νικ Κύργιος γίνεται ο πρώτος Αυστραλός που φτάνει στον τελικό του Γουίμπλεντον μετά τον Μαρκ Φιλιππούση, το 2003!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy