Επεκτείνονται τα απεργιακά μέτρα στα αεροδρόμια

Ακυρώνονται πτήσεις

Απεργίες στα πληρώματα καμπίνας τόσο στην EasyJet όσο και στη Ryanair είχε ως αποτέλεσμα 15 πτήσεις από και προς την Ισπανία να ακυρωθούν και άλλες 175 να καθυστερήσουν σήμερα, Σάββατο, καθώς το προσωπικό της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας ανακοίνωσε στάση εργασίας που θα διαρκέσει 12 μέρες.

Η απεργία στις δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας ξεκίνησε καθώς τα σχολεία έκλεισαν για το καλοκαίρι, δημιουργώντας πονοκέφαλο τόσο για τους παραθεριστές όσο και για τον τομέα των αερομεταφορών.

 

Η σειρά των κυλιόμενων απεργιών από το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair στην Ισπανία, με περίπου 1.900 εργαζόμενους, ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου, με το προσωπικό της EasyJet να συμμετέχει από χθες.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της συντεχνίας της Ryanair’s USO, οι νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις τετραήμερες περιόδους, 12 έως 15 Ιουλίου, 18 έως 21 Ιουλίου και 25 έως 28 Ιουλίου στα 10 ισπανικά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η Ryanair.

 

Παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης βρίσκονται οι Κύπριοι βουλευτές, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Χρίστος Σενέκης. Οι βουλευτές πηγαίνουν στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Μπέρμιγχαμ, μέσω Φρανκφούρτης.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ανάρτηση της στο Twitter έγραψε «Καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης η πτήση μας ακυρώθηκε και πάλι! Χαμένες και οι βαλίτσες μας! Μην ανεβείτε σε αεροπλάνο! Όλη η αποστολή για την ΚΣ του ΟΑΣΕ βρισκόμαστε κυριολεκτικά παγιδευμένοι. Tο απολυτό χάος».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας πριν από δύο μέρες, ενώ υπήρξε καθυστέρηση από την εταιρεία Lufthansa, με αποτέλεσμα να χάσουν την επόμενη πτήση. Σημείωσε ότι εξαφανίστηκαν οι βαλίτσες τους. «Είμαστε μόνο με τα ρούχα που φοράμε».

Η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι ακυρώθηκε και η σημερινή τους πτήση για το Μπέρμιγχαμ. «Η αποστολή αποτελείται από έξι άτομα και πηγαίνουμε για την ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Μπέρμιγχαμ».

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιος για να μιλήσουν μαζί του. «Βρισκόμαστε ώρες στο αεροδρόμιο και μας περνούν συνεχώς από ελέγχους. Είναι απαθείς και ψυχροί. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα».

Ανέφερε ότι συνέχεια ακυρώνονται πτήσεις και δεν υπάρχει κάποιος για να βοηθήσει τον κόσμο. «Υπάρχει πιθανότητα να ταξιδέψουμε απόψε στις 10:00 αν δεν ακυρωθεί η πτήση».

KYΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy