Δεκάδες μικροσεισμοί μέσα σε μερικές ημέρες στη Λεμεσό

Πέραν των 60 σεισμικών δονήσεων κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο από το περίμενα Σάββατο. Οι 7 από αυτούς έγιναν αισθητοί από κατοίκους της Λεμεσού καθώς ο μεγαλύτερος τους ήταν μεγέθους 2,9 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ.

Σύμφωνα με το τμήμα το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στον θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της Λεμεσού βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίμονη αλλά ήπια σεισμική ακολουθία.

Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης

Πρόκειται για μια σεισμική ακολουθία με δεκάδες μικρού μεγέθους σεισμούς, με μέγιστο μέγεθος τα 2.9 Ρίχτερ, η οποία εξελίσσεται σε μια περιοχή που εκτείνεται από το θαλάσσιο χώρο, μερικά χιλιόμετρα νότια της Γερμασόγειας, μέχρι το χερσαίο χώρο, μερικά χιλιόμετρα βόρεια της περιοχής Αγίου Αθανασίου.

Αστυνομία και πυροσβεστική υπηρεσία δεν κατέγραψαν καμία κλήση για οποιαδήποτε ζημία.

Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης
Από το πλήθος των σεισμών, οι επτά έγιναν ελαφρά αισθητοί από τους κατοίκους της Λεμεσού. O σεισμός είναι φυσικό φαινόμενο που δεν προβλέπεται και η έκβαση της τρέχουσας σεισμικής ακολουθίας είναι αδύνατο να προβλεφθεί»

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης παρακολουθεί την εξέλιξη της ακολουθίας, αξιολογεί τα σεισμολογικά δεδομένα και ενημερώνει την ιστοσελίδα και λογαριασμό Twitter του Σεισμολογικού Κέντρου.

alphanews.live

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy