Αρχή για Στίβο, Ποδηλασία και Καλαθόσφαιρα 26 αθλητές σε επτά αθλήματα

Με την έναρξη των συμμετοχών στο Στίβο, την Ποδηλασία και την Καλαθόσφαιρα σημαδεύεται η πέμπτη μέρα του αγωνιστικού προγράμματος της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας. Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, συνεχίζουν επίσης οι ομάδες της Τοξοβολίας, της Ιστιοπλοΐας, και της Σκοποβολής, ενώ ολοκληρώνει την παρουσία του το Τζούντο. Συνολικά 28 αθλητές θα αγωνιστούν σε επτά διαφορετικά αθλήματα.
Αναλυτικότερα :
Στίβος
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αγωνιστικές μέρες και στην πρώτη μέρα των αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν, πέντε αθλητές/τριες θα επιδιώξουν τις πρώτες μεγάλες διακρίσεις. Τα αγωνίσματα με «κυπριακό» ενδιαφέρον είναι :
Τελικός Σφυροβολίας Γυναικών με την Χρυστάλλα Κυριάκου (17.00)
Προκριματικός (18.15) και στη συνέχεια ο τελικός (20.30) των 100μ. Γυναικών με τη συμμετοχή των Ολίβιας Φωτοπούλου και Μαριάννας Πισσιάρα
Προκριματικός (18.35) και στη συνέχεια ο τελικός των 100μ. Ανδρών (20.50) με τη συμμετοχή του Αλεξάντερ Μπίτσι.
Τελικός Δισκοβολίας Γυναικών με την Ανδρονίκη Λαδά (19.25)
Από τις αρχικές δηλώσεις δεν θα λάβουν τελικά μέρος στα αγωνίσματα τους, ο Σταύρος Αυγουστίνου στα 100μ. και η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 800μ.
Σκοποβολή
Το Σκητ θα συνεχίσει την παρουσία του στους αγώνες με το Μικτό, κατεβάζοντας δύο ομάδες από τις οποίες υπάρχουν προσδοκίες για το καλύτερο. Την πρώτη ομάδα θα συγκροτήσουν η Κωνσταντία Νικολάου και ο Στέφανος Νικολαΐδης, και τη δεύτερη ομάδα η Παναγιώτα Ανδρέου με τον Νικόλα Βασιλείου (09.00-11.30).
Παράλληλα στο ίδιο σκοπευτήρια ξεκινούν και τα Αεροβόλα όπου θα αγωνιστούν οι Ανδρέας Χαραλάμπους και Γιώργος Ευαγγέλου (09.00-11.30).
Ποδηλασία
Στο βάθρο στοχεύει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Μεσογειακούς Αγώνες η Άντρη Χριστοφόρου. Ο αγώνας της Ατομικής χρονομέτρησης (Time Trial) θα αρχίσει στις 10.00. Μία ώρα αργότερα στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών θα λάβει μέρος ο Ανδρέας Μιλτιάδης.
Καλαθόσφαιρα
Μετά την Ταραγόνα η Καλαθόσφαιρα δίνει το παρών στους Μεσογειακούς Αγώνες με την ομάδα 3Χ3. Η ομάδα μας κληρώθηκε σε πολύ δύσκολο όμιλο με Σερβία και Γαλλία και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Ο πρώτος αγώνας είναι με την Σερβία και θα αρχίσει στις 21.00. Την ομάδα αποτελούν οι Νικόλας Παπαδημητρίου, Γιώργος Τρετιάκοφ, Ανδρέας Χειμώνας και Μάριος Κωνσταντίνου με προπονητή τον Μάριο Αργυρού.
Τοξοβολία
Στην Τοξοβολία οι έξι αθλητές μας θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους, στο Ατομικό, το Ομαδικό και το Μικτό. Την ομάδα αποτελούν οι Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Κωνσταντίνος Λοΐζου, Κωνσταντίνος Παναγή, Χριστίνα Χατζηερωτοκρίτου, Μικαέλλα Κουρουνά, και Έλενα Πέτρου (09.00-16.00).
Ιστιοπλοΐα
Κενή μέρα για τα Laser και τα Laser Radial και έτσι θα έχουμε ιστιοδρομίες στα iQFoil με τη συμμετοχή των Ιάκωβου Χριστοφίδη και Νατάσας Λάππα.
Τζούντο
Το Τζούντο ολοκληρώνει την παρουσία του με τη συμμετοχή του Κυπριανού Ανδρέου στην κατηγορία των 73Kg. Ο πρώτος προκριματικός αγώνας της κατηγορίας θα αρχίσει στις 11.00 και το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί γύρω στις 16.00 το απόγευμα.
Οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω είναι ώρες Αλγερίας, δύο ώρες πίσω από τις ώρες Κύπρου.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
29 Ιουνίου 2022

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy