Λιονέλ Μέσι: Το εγχείρημα της Παρί πέτυχε με ιστορική καταγραφή εσόδων

Μια απόφαση που πέρα από το οικονομικό κομμάτι, είχε και τεράστια οικονομικά κέρδη στον ορίζοντα. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μέσι στην Παρί, έκανε μέχρι και τους ανθρώπους της ομάδας να μην πιστεύουν στα νούμερα που αντίκρισαν μέσα στη σεζόν...

Ναι μεν τον απέκτησε ως ελεύθερο μετά το ιστορικό φινάλε της συνεργασίας του Λίο με την Μπαρτσελόνα και το τεράστιο κεφάλαιο που έπρεπε να κλείσει στην καριέρα του ο Αργεντινός, ωστόσο, η Παρί ήξερε πολύ καλά ότι το συμφωνητικό που θα παρουσίαζε στον GOAT, θα έπρεπε να του αποδεικνύει πως στο Παρίσι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι ακριβώς επιχειρούν να κάνουν.

Και γι’ αυτό τα μηδενικά στον μισθό, τα μπόνους και τις δικλείδες, θα ήταν… αρκετά προκειμένου ο Μέσι να πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην πόλη του Φωτός και να δοκιμάσει κάτι παντελώς καινούργιο στη ζωή του.

Μια σεζόν αργότερα, οι Παριζιάνοι αντιλαμβάνονται πως το όλο εγχείρημα, τουλάχιστον στο οικονομικό σκέλος, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τόσο μεγάλη, όσο δεν θα μπορούσαν να περιμένουν ούτε στις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα οικονομικά του συλλόγου. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μέσι έχει ακόμα να δώσει πολλά, δεν φάνηκε τόσο πολύ στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, ωστόσο, τα ταμεία της Παρί… απέκτησαν χρυσαφί χρώμα.

  • Ο Μέσι πρόσφερε… 700 εκατομμύρια!

Στο σύνολο, ο Λιονέλ Μέσι έκανε την Παρί Σεν Ζερμέν να μετρήσει έσοδα που έφτασαν μέχρι και τα 700 εκατομμύρια από κάθε διαφορετική πτύχη που θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα ο σύλλογος! Και με αυτά τα ποσά, φυσικά, έγινε μάλλον πιο εύκολη και η ανανέωση του συμβολαίου του Κιλιάν Μπαπέ, στον οποίο ασφαλώς και προσφέρθηκε ηγεμονικό συμβόλαιο με μπόνους που μάλλον θεωρούνται εξωπραγματικά.

Η ραγδαία αύξηση σε ό,τι αφορούσε στα οικονομικά ξεκίνησε από τις εμπορικές συμφωνίες, στις οποίες ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία. «Είχαμε υπολογίσει να υπογράφουμε deal που θα κυμαίνονταν από τα 3 μέχρι τα 5 εκατομμύρια και τελικά φτάσαμε στην κλίμακα των 5 έως 8 εκατομμυρίων» ανέφερε ο υπεύθυνος των συμφωνιών με τους σπόνσορες, Μαρκ Άρμστρονγκ για την κατά 13% αύξηση των εσόδων από αυτά τα συμβόλαια.

  • Το κρυπτονόμισμα και το ιστορικό 300άρι

Η διαδικασία της ενασχόλησης της Παρί με τα κρυπτονομίσματα είχε ξεκινήσει λίγο καιρό προτού καν υπάρξει η ενασχόληση με τον Λιονέλ Μέσι. Και κάπου εκεί φάνηκε η τεράστια διαφορά που έκανε η προσθήκη του Αργεντινού στο ρόστερ του συλλόγου και οι εμφανίσεις του στο «Παρκ ντε Πρενς».

Ναι μεν το συγκεκριμένο κομμάτι των οικονομικών είχε πληγεί λόγω του επεκτατικού πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρ’ όλα αυτά στην Παρί είδαν νούμερα που δεν μπορούσαν να διανοηθούν όταν ξεκινούσαν να ενημερώνονται και να δραστηριοποιούνται σε αυτό. Το κρυπτονόμισμα της Παρί διπλασιάστηκε σε αξία και από αυτό τον τομέα προέκυψαν έσοδα 300 εκατομμυρίων, αριθμός που παρατηρήθηκε για πρώτη φορα στα χρονικά του οργανισμού της Παρί.

  • Από τα μισά της σεζόν η Παρί είχε… πλουτίσει από τις φανέλες!

Φυσικά από την ημέρα που ο Μέσι έγινε μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν και ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί τη φανέλα με το όνομα του σούπερ σταρ στην πλάτη, όλες οι προβλέψεις ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα πήγαιναν κατευθείαν στα σκουπίδια. Ουδείς γνώριζε που θα φτάσει η ζήτηση, η διάθεση των εμφανίσεων και πόσες φορές θα σημειωνόταν sold out στην μπουτίκ και θα έπρεπε να έρχονται νέα κομμάτια.

Από τα μισά της σεζόν 2021-2022 είχαν προκύψει έσοδα 41 εκατομμυρίων ευρώ, όσα δηλαδή είχαν εξασφαλιστεί την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο! Μόνος του, ο Μέσι με τις φανέλες του, έβαλε στα ταμεία της Παρί όλα τα χρήματα που είχαν μπει για τον σύλλογο από τη μπουτίκ σε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική χρονιά! Για πρώτη φορά η Παρί είδε να διατίθενται περισσότερες από ένα εκατομμύριο φανέλες, το 60% των οποίων ήταν του Λίο με το αριθμό 30 στην πλάτη. Και με αυτό το νούμερο μαζί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγιναν οι ομάδες με τις περισσότερες πωλήσεις σε φανέλες παγκοσμίως! Αξίζει να σημειωθεί πως από το πρώτο τρίωρο της διαθεσιμότητας των εμφανίσεων με το όνομα του Μέσι, είχαν εξασφαλιστεί 993.000 ευρώ!

  • Τα social media εκτοξεύθηκαν

Ένα follow. Το πιο εύκολο πράγμα. Και μετά εκατοντάδες χιλιάδες likes, reactions κλπ. Όροι της εποχής όπου τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κάνουν απόλυτο κουμάντο. Όλοι ήθελαν να μαθαίνουν τα νεότερα γύρω από την παρουσία του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, την προσαρμογή του, τις επιδόσεις του στα ματς, να βλέπουν τα γκολ του. Τα πάντα. Ό,τι αφορούσε τον Αργεντινό ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σε όλες τις πλατφόρμες στους λογαριασμούς της Παρί, ο Μέσι εξασφάλισε 15 εκατομμύρια περισσότερους ακόλουθους με την μεταγραφή του και «έσπασε» το φράγμα των 150 εκατομμυρίων για πρώτη φορά! «Γίναμε το πρώτο κλαμπ με 20 εκατομμύρια followers στο TikTok ή αλλιώς το πιο σπουδαίο brand από την Γαλλία στο Instagram» ανέφερε ο Άρμστρονγκ στην Marca. Στο Insta, η Παρί έφτασε από τους 38,5 εκατ.ακόλουθους στους 60,9 εκατομμύρια. Δηλαδή ξεπέρασε τον διπλασιασμό απλά και μόνο λόγω της παρουσίας του Μέσι!

  • Για εισιτήριο ή πρόσκληση… μόνο με προσευχές!

Όλοι ήθελαν να δουν την Παρί των Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Ντι Μαρία και των υπόλοιπων αστέρων. Όλοι θα θέλουν να δουν την ομάδα και τη νέα σεζόν, αφού οι Μπαπέ και Μέσι σίγουρα θα είναι παρόντες, σε αντίθεση με τον Ντι Μαρία που αποχώρησε και τον Νεϊμάρ που γι’ ακόμα ένα καλοκαίρι θα πρωταγωνιστήσει στη μεταγραφολογία.

Αυτό το ενδιαφέρον του κόσμου έκανε τη λίστα αναμονής της Παρί Σεν Ζερμέν να γεμίζει σε… απίστευτα επίπεδα, από αιτήσεις οπαδών του συλλόγου ή και από φιλάθλους από τον υπόλοιπο κόσμο που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποια αναμέτρηση της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό πως η… ουρά για εισιτήρια ή και για VIP προσκλήσεις με αρκετά υψηλό κόστος, έχει φτάσει πλέον στο 8πλάσιο, συγκριτικά με αυτό που συνέβαινε στην εποχή πριν από την μεταγραφή του Αργεντινού!

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy