Ζιντάν: «Θέλω να αναλάβω την εθνική Γαλλίας»-Tι είπε για Παρί

Ο Ζινεντίν Ζιντάν εξέφρασε την επιθυμία να εργαστεί, κάποια στιγμή, στην εθνική Γαλλίας.

Με αφορμή τα 50α του γενέθλια ο Ζινεντίν Ζιντάν παραχώρησε συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» εκφράζοντας την επιθυμία να εργαστεί κάποια στιγμή στην εθνική Γαλλίας.

«Θέλω, φυσικά. Και ελπίζω ότι μία ημέρα, θα είμαι. Πότε; Δεν εξαρτάται από εμένα. Θέλω όμως να κάνω τον κύκλο της εθνικής Γαλλίας», επισημαίνει ο «Zιζού» και προσθέτει: «Είναι το αποκορύφωμα. Και έτσι, όπως το έζησα και σήμερα είμαι προπονητής, η Γαλλία είναι γερά ριζωμένη στο μυαλό μου».

Πάντως φαίνεται πως θα πρέπει να κάνει υπομονή τουλάχιστον μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου), δεδομένου ότι το συμβόλαιο του νυν προπονητή, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ισχύει μέχρι το τέλος του 2022. «Σήμερα, η ομάδα είναι στην θέση της. Με τους στόχους της. Εάν όμως δοθεί η ευκαιρία, τότε θα είμαι εκεί», τονίζει.

Όσο για το αν θα εργαζόταν στην Παρί; «Ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Ειδικά όταν είσαι προπονητής. Αλλά το ερώτημα είναι άσχετο. Και φυσικά, δεν υπάρχουν πενήντα σύλλογοι, στους οποίους μπορώ να πάω».

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει τον εαυτό του σε δέκα χρόνια, ο Ζιντάν, ο οποίος ήδη δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με το αθλητικό συγκρότημα «Z5», απάντησε, ότι μπορεί κάλλιστα να φαντασθεί τον εαυτό του σε άλλες λειτουργίες, ως επικεφαλής «μιας δομής ή ενός ιδρύματος». «Γιατί να μην είμαι σε ένα έργο στο οποίο εγώ ο ίδιος είμαι επικεφαλής;», εξηγεί ο Ζιντάν, χωρίς να αποκλείει την ιδέα να αναλάβει την προεδρία ενός συλλόγου: «Όλα είναι ανοιχτά»

 

www.sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy