Έφτασε η μεγάλη μέρα -Το πρώτο ταξίδι μετά από 21 ολόκληρα χρόνια

Έτοιμο να σαλπάρει το πλοίο από Λεμεσό προς Πειραιά

Λίγες μονάχα ώρες μας χωρίζουν από το πρώτο ταξίδι του M/V Daleela, με το οποίο επαναρχίζει, μετά από 21 χρόνια, η επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Το πλοίο βρίσκεται από την Τετάρτη (15/06) στο λιμάνι της Λεμεσού περιμένοντας να σαλπάρει και η μεγάλη σχεδόν έφτασε. Τις τελευταίες μέρες οι προετοιμασίες από πλευράς της αναδόχου εταιρείας, Scandro Holding Ltd, συνεχίζονταν πυρετωδώς έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ενώ οι τεχνικές μελέτες υπολόγιζαν περί τους τρεις χιλιάδες επιβάτες ετησίως, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις ξεπερνούν τις 6.500 χιλιάδες, ενώ έχουν γίνει κρατήσεις για πέραν των 1.500 μηχανοκίνητων οχημάτων και κυρίως μοτοσικλετών.

Υπενθυμίζεται πως, πέραν από το εστιατόριο, την καφετέρια και το ιατρείο που προβλέπεται στη σύμβαση, στο πλοίο θα λειτουργούν μπαρ και παιδότοπος, καζίνο και υπηρεσίες για μεταφορά κατοικίδιων, ενώ η τιμή για ένα πλήρες γεύμα δεν θα ξεπερνά τα €12. «Παρά την ακρίβεια, θεωρήσαμε πως θα ήταν ανέντιμο από μέρους μας να διαφοροποιήσουμε τις τιμές που είχαμε ανακοινώσει», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Scandro Holding Ltd.

Το πλοίο σαλπάρει από το λιμάνι Λεμεσού το μεσημέρι της Κυριακής με 173 άτομα, μεταξύ αυτών ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Βασίλης Δημητριάδης και Σάββας Περδίος, η Υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και μέλη της ομάδας που εργάστηκε για το όλο εγχείρημα.

Θα προηγηθεί τελετή, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τελετή υποδοχής του πλοίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 19:00, με την άφιξη του στο τερματικό Β’ «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy