Ζωντανή η Μπαρτσελόνα, νίκησε τη Ρεάλ σε θρίλερ και ισοφάρισε

Η Μπαρτσελόνα «λύγισε» τη Ρεάλ με 71-69 και ισοφάρισε σε 1-1 τους τελικούς της Liga Endesa, που όμως μεταφέρονται πλέον στη Μαδρίτη

Η Μπαρτσελόνα «λύγισε» τη Ρεάλ με 71-69 και ισοφάρισε σε 1-1 τους τελικούς της Liga Endesa, που όμως μεταφέρονται πλέον στη Μαδρίτη.

Με πολύ κόπο και ιδρώτα, η Μπαρτσελόνα απέφυγε δεύτερη ήττα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» επικρατώντας 71-69 της Ρεάλ και ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των τελικών.

Ο Νίκολα Μίροτιτς με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά ο Κόρι Χίγκινς ήταν αυτός που με δύο βολές στα 27,5’’ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Νικ Καλάθης πρόσφερε 7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τη «βασίλισσα» που φιλοξενεί τα δύο προσεχή ματς στη Μαδρίτη (το πρώτο την Παρασκευή στις 22:00), ο Γκέρσον Γιαμπουσέλι είχε 16 πόντους, ενώ μοιραίος ήταν ο Φαμπιάν Κοζέρ που αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν με την ίδια φόρα που τελείωσαν το πρώτο ματς και προηγήθηκαν πολύ νωρίς με διψήφια διαφορά (4-14), με πρωταγωνιστή τον Γιαμπουσέλι. Οι γηπεδούχοι σταδιακά άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά (13-17), έκλεισαν το ημίχρονο σε ισορροπία με τον Μίροτιτς να δείχνει το δρόμο και με το γκολ-φάουλ του Λαπροβίτολα έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το πρώτο τους προβάδισμα, 56-54. Ο «Three-cola» ήταν ασταμάτητος και η «Μπάρτσα» εκμεταλλευόμενη και την τεχνική ποινή στον Ντεκ ξέφυγε με 65-57, επτά λεπτά πριν το τέλος. Η Ρεάλ, ωστόσο, αντέδρασε και έφερε άμεσα το ματς στα ίσα (65-65), με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε θρίλερ στο φινάλε. Ο Χίγκινς στα 27,5’’ πριν το τέλος με δύο βολές έγραψε το 71-69, ο Κοζέρ αστόχησε σε τρίποντο και ο Ρούντι παρά το επιθετικό ριμπάουντ έχασε την μπάλα, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει ως το τέλος.

Δεκάλεπτα: 13-17, 32-32, 56-54, 71-69

πηγή:sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy