«Θα είναι παρόντες στο Ευρωμπάσκετ οι Αντετοκούνμπο»

Την παρουσία των αδερφών Αντετοκούνμπο με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ προανήγγειλε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Αισιόδοξα μηνύματα εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Μανωλόπουλος, συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, προανήγγειλε την παρουσία των αδερφών Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ. Παράλληλα αναφέρθηκε στο όλο πλάνο εν όψει των προσεχών αγώνων για τα «παράθυρα» τονίζοντας πως θα δοθούν και ευκαιρίες σε παίκτες που ξεχώρισαν το τελευταίο διάστημα. Αναλυτικά, μίλησε στο EOK Web Radio:

Για τις υποχρεώσεις της Εθνικής που ακολουθούν: «Έχουμε δύο «παράθυρα», ένα στις 30 Ιουνίου με την Αγγλία στη Λάρισα και ένα τον Αύγουστο. Αν τα χειριστούμε σωστά, είναι καλό που παίζουμε αυτά τα παιχνίδια και για τον κόουτς να δει την ομάδα ολοκληρωμένη να ‘χει μια εικόνα τον Ιούνιο και μετά τον Αύγουστο να έχουμε την ευκαιρία για την πολύ δυνατή τελική πρόβα πριν το Ευρωμπάσκετ. Θέλει κάποιο χειρισμό, θέλει κάποιο προγραμματισμό που θα γίνει και νομίζω είναι προς όφελός μας».

Για την προετοιμασία που κάνουν στο τεχνικό staff: «Πρέπει να προετοιμαστούμε σε όλους τους τομείς. Το ποιους θα καλέσουμε δεν είναι κάτι που το κάνεις στο «πόδι», έχει προηγηθεί πολύ μεγάλη δουλειά, έχουμε παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια. Η πρόσκληση έχει να κάνει όχι μόνο με τους παίκτες που ξέρουμε και όλοι θέλουμε να δούμε, αλλά και με τους παίκτες που έχουν κάνει μια καλή προσπάθεια φέτος και πρέπει ν’ ανταμειφθούν γι’ αυτό και κάποια παιδιά με προοπτική για το μέλλον που θέλουμε να τα δούμε. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων σχετικά με το ποιοι θα κληθούν και από ‘κει και πέρα, ανάλογα με τους παίκτες που θα έχουμε, πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι μας. Είναι αρκετή δουλειά αυτή και γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό».

Για το πλάνο αποφόρτισης των παικτών: «Σίγουρα υπάρχει, σε συνεργασία και με τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, παρακολουθούμε όλα τα παιδιά εδώ και καιρό. Πρέπει απλά να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε, διότι δεν ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία, αφού ακόμη δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα».

Ο στόχος για το Ευρωμπάσκετ 2022: «Κοιτάμε αγώνα με αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε την προσπάθειά μας στο 100% και ακόμα παραπάνω. Ο στόχος μας είναι αυτή η ομάδα να πετύχει. Αυτή η ομάδα έχει τεράστια ιστορία, είναι πολύ μεγάλη ευθύνη, το γνωρίζουμε, αλλά θα κάνουμε τα πάντα με την καρδιά μας».

Για την παρουσία των αδερφών Αντετοκούνμπο στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ: «Θα είναι παρόντες απ’ όσο ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν αλλάξει κάτι στο μέλλον, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχει επικοινωνία και με τον κόουτς Ιτούδη και με ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Αυτή είναι η πληροφορία που έχουμε, γι’ αυτό δουλεύουμε. Νωρίς είναι ακόμη, θα δούμε».

Για τον κόουτς Πιτίνο: «Με το κόουτς Πιτίνο συνεργαστήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι, έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση. Αξίζει να πω ότι είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος, αγαπάει την Ελλάδα, αγαπάει τους Έλληνες και τους εκτιμάει. Κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος είναι ότι, παραμονές του αγώνα με τον Καναδά πέρυσι στο Προολυμπιακό τουρνουά, μίλησε για αρκετή ώρα στο μίτινγκ που είχαμε και είπε: «Εκτιμάω πάρα πολύ τους Έλληνες, γιατί μου έδωσαν μια 2η ευκαιρία και ένας λόγος που είμαι εδώ είναι γιατί τους εκτιμάω και για την ευκαιρία που μου έδωσαν». Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμάει και πάντα σέβομαι τέτοιους ανθρώπους».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy