Ντάργουιν Νούνιες – Αντόνιο Νούνιες και… Απόλλωνας!!!

Ο πρώτος Νούνιες της Λίβερπουλ το έφερε η μοίρα και έπαιξε στον Απόλλωνα, μάλιστα κατέκτησε και Κύπελλο, ενώ ήρθε ως πρωταθλητής Ευρώπης

Η μεταγραφή των “100 εκατομμυρίων” όπως λέχθηκε, 75 θα βάλει στα ταμεία της η Μπενφίκα και τα υπόλοιπα 25 σε μπόνους για τον Ντάργουιν Νούνιες στη Λίβερπουλ, όσο και αν φαίνεται παράδοξο θυμίζει κάτι από Απόλλωνα. Η Μπενφίκα ανακοίνωσε σήμερα(13/6) το πρωί τη συμφωνία και ο Ουρουγουανός επιθετικός θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επιθετική γραμμή των REDS τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ντάργουιν Νούνιες θα είναι ο δεύτερος με το όνομα αυτό που θα αγωνιστεί στη Λίβερπουλ, ενώ ο πρώτος, Αντόνιο Νούνιες, συνδέεται με τον Απόλλωνα καθώς από την Ρεάλ Μούρθια, ο Αντόνιο Νούνιες, το καλοκαίρι του 2009, υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τους “γαλάζιους” παίρνοντας τον αριθμό 27. Στα δυόμιση χρόνια που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Απόλλωνα κατέγραψε συνολικά 58 συμμετοχές στον θεσμό του πρωταθλήματος μετρώντας 3,727 συνολικά λεπτά συμμετοχής. Πανηγύρισε μάλιστα και το Κύπελλο με τον Απόλλωνα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, έχοντας δώσει την ασίστ στο πρώτο γκολ των “γαλάζιων”.

Πέρασε από τη Λίβερπουλ τη σεζόν 2004-2005 και ήταν μέρος της μεταγραφής που οδήγησε τον Μάικλ Όουεν να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη συμμετοχή του στη συμφωνία να αποτιμάται στο 1,5 εκατομμύριο £ – 57 φορές μικρότερο από το αναφερόμενο κόστος του συνονόματός του αυτό το καλοκαίρι.

Πριν μετακομίσει στην Αγγλία, ο Αντόνιο Νούνιες, ήταν συμπαίκτης στην Ρεάλ Μαδρίτης με ποδοσφαιρικούς θρύλους, όπως οι Ρομπέρτο Κάρλος, Ζινεντίν Ζιντάν, Λουίς Φίγκο, Ραούλ και Ρονάλντο, έχοντας 15 συμμετοχές στο “Μπερναμπέου”. Στη Λίβερπουλ έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 25 χρόνων όταν πέρασε ως αλλαγή σε παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ στο Άνφιλντ. Ο Αντόνιο Νούνιες είναι μέρος της ιστορίας της Λίβερπουλ, καθώς ήταν στον πάγκο, όταν οι “κόκκινοι” στον περίφημο τελικό του Champions League εναντίον της Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη, κατέκτησαν το τρόπαιο στα πέναλτι μετά το 3-3 και την επιστροφή στο σκορ.

 

 

Ο Ντάργουιν Νούνιες λοιπόν δεν θα είναι ο πρώτος Νούνιες που θα παίξει για τη Liverpool, αλλά θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος, ενώ το όνομα του φέρνει στους Απολλωνίστες θύμησες από το πιο μεγάλο όνομα ξένου ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ τη φανέλα του Απόλλωνα.

 

  • Στη φωτογραφία ο Αντόνιο Νούνιες, κάτω αριστερά με την ομάδα της Λίβερπουλ που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy