Πυρκαγιά σε σκουπιδότοπο στο Μαρί

Πυκνοί καπνοί στις γύρω περιοχές

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου παρά τον παλιό σκουπιδότοπο Μαρί, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, η πυρκαγιά ξέσπασε σε παλιά ελαστικά και άλλα άχρηστα υλικά.  Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της ΕΜΑΚ και ενισχύονται με άλλα δύο από Λάρνακα και Λεμεσό.

Στο σημείο της πυρκαγιά κατευθύνεται και ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενημερώσει όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες για να λάβουν δράση, στη βάση των καθηκόντων τους.

Επιπρόσθετα, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με άλλα δύο βυτιοφόρα οχήματα, για προμήθεια νερού.

Σύμφωνα με εικόνες και βίντεο που απέστειλαν αναγνώστες του SigmaLive, διαφαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί στην περιοχή, οι οποίοι είναι ορατοί και από τον αυτοκινητόδρομο. Κοινοτάρχες των γύρω περιοχών ανέφεραν στο SigmaLive ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Εξάλλου, σε ανάρτησή της η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει πως “επεσήμανε τους περιβαλλοντικούς κινδύνους από τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ελαστικών στην ευρύτερη περιοχή Βασιλικού”.

 

 

sigmalive.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy