To MotoGP απέσυρε το Νο 46 του Βαλεντίνο Ρόσι (video)

To Moto GP απέσυρε επισήμως το Νο 46 του Βαλεντίνο Ρόσι, στην πίστα του Μουτζέλο, σήμερα, Σάββατο (28/5). Σε μία λαμπρή εκδήλωση, πριν την έναρξη του γκραν πρι της Τοσκάνης, ο Βαλεντίνο Ρόσι… πέρασε στην αιωνιότητα, μέσα στο «σπίτι» του.

Ο Ιταλός αναβάτης… κρέμασε το κλειδί της μηχανής του στο τέλος της σεζόν του 2021 έχοντας κατακτήσει εννέα φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στα 125cc, τα 250cc και βέβαια το MotoGP (7 τίτλους). Το 1996 συμμετείχε στο πρώτο γκραν πρι της καριέρας του, η οποία τερματίστηκε μετά από 26 σεζόν, 115 γκραν πρι, εκ των οποίων τα 89 στην “top class”. Αν και ο Ρόσι είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αποσυρθεί το νούμερό του, οι διοργανωτές του MotoGP αισθάνθηκαν χρέος τους να τον τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ρόσι ήταν εκεί και του απονεμήθηκε ένα ειδικό βραβείο με το Νο 46. «Πρέπει να πως ευχαριστώ για όλο αυτό. Είναι εκπληκτικό,» δήλωσε ο Βαλεντίνο Ρόσι και όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να επιστρέψει για ν’ αγωνιστεί στο MotoGP απάντησε: «Η μέση και τα γόνατά μου πονούν, έτσι συνειδητοποίησα πως είμαι μεγάλος πια. Όμως το σημερινό ήταν απίστευτο, σας ευχαριστώ όλους,».

H νέα… αγάπη του Βαλεντίνο Ρόσι, βέβαια είναι το αυτοκίνητο, αφού από τότε που… κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα συμμετέχει στο GT World Challenge Europe.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy