Κλοπ: “Η επιτυχία μετριέται με τα αποτελέσματα”

Οι μέσοι της Λίβερπουλ Τιάγκο Αλκάνταρα και Φαμπίνιο είναι έτοιμοι να παίξουν στον αυριανό (28/5) τελικό του Champions League εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε σήμερα ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ  υπογράμμισε ότι «στο τέλος, στο ποδόσφαιρο, η επιτυχία μετριέται με τα αποτελέσματα».

Ο Τιάγκο ξεπέρασε ένα μυϊκό πρόβλημα, που απέκτησε στο πρώτο ημίχρονο του κυριακάτικου τελευταίου αγώνα της Premier League κόντρα στη Γουλβς, ενώ ο Φαμπίνιο δεν έχει παίξει από τη νίκη (2-1) επί της Άστον Βίλα στις 10 Μαΐου.

Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ ξεκίνησε απαντώντας, στην πιθανότητα να κερδίσει το δεύτερο Champions League, να σκεφτεί εάν θα ήταν καλύτερο από το 2019: «Θα πρέπει να με ρωτήσετε μετά το παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να παλέψουμε εναντίον τους. Υπάρχουν παίκτες στη Μαδρίτη που μπορούν να κερδίσουν το Champions League για πέμπτη φορά, είμαστε εδώ για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα παίξουμε, πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Είμαι αρκετά υπομονετικός για να περιμένω να δω αν θα κερδίσουμε τον τελικό. Θα σας πω αργότερα. Θέλω πολύ να δω το γήπεδο, να νιώσω την ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε για:
Τα συναισθήματα του Σαλάχ: «Είναι φυσιολογικό να είναι έτσι. Είναι σε καλή κατάσταση, είναι έτοιμος, είναι καλύτερος από την προηγούμενη φορά, το 2018. Έχει μεγάλο κίνητρο. Αύριο θα τους δείξω ένα βίντεο από το παιχνίδι του 2018 για να σας παρακινήσω. Θα τα δώσουμε όλα, έχουμε πολλά κίνητρα».

Τον Κεϊτά: «Όταν ένας παίκτης έρχεται σε μια ομάδα συνήθως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Είναι επίσης στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του».

Τις φήμες για Μανέ και Μπάγερν: «Ο Σάντιο είναι καλύτερος από ποτέ, στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του. Του ζητάμε πολλά. Αυτή η σεζόν ήταν από τις καλύτερες μέχρι σήμερα. Όσο για τις φήμες, δεν με νοιάζει, δεν θέλω να ακούσω αυτές τις φήμες τώρα, δεν είναι σημαντικές. Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που υπάρχουν φήμες πριν από έναν τελικό για τη Μπάγερν. Έχει όλο και περισσότερη εμπειρία, την τέλεια ηλικία για να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τον Μανέ. Όπου κι αν παίξει την επόμενη σεζόν, θα είναι σπουδαίος παίκτης».

Η σημασία να σηκώνεις το τρόπαιο: «Στο τέλος, στο ποδόσφαιρο, η επιτυχία μετριέται με τα αποτελέσματα. Αυτό που έκαναν οι παίκτες μου αυτή τη σεζόν ήταν εξαιρετικό και η επιτυχία μετριέται από το χρώμα του μεταλλίου που λαμβάνεις στο τέλος παιχνιδιού. Θα νιώσω καλύτερα αν κερδίσουμε το παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί».

Για τον αγωνιστικό χώρο: «Οι δύο ομάδες είναι δύο τεχνικές ομάδες. Ο Κάρλο θα σας πει το ίδιο πράγμα, δεν είναι το καλύτερο χορτάρι που έχω δει ποτέ. Δεν θέλω να δημοσιεύει κανείς ιστορίες για το γεγονός ότι ανησυχώ για τον αγωνιστικό χώρο . Πρέπει να είμαστε εδώ, στο τέλος η UEFA αποφασίζει.»

Για το φαβορί: «Εύκολη ερώτηση. Δεν ξέρω. Οι ανατροπές της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τρελές. Έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση, αλλά θέλω να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσον αφορά τη νοοτροπία. Αν παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο, είναι πολύ δύσκολο να παίζεις εναντίον μας. Η μόνη μου ανησυχία είναι όταν δεν είμαστε ο εαυτός μας. Η αυτοπεποίθηση της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ υψηλή, αλλά πρέπει να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.»

Για τη «Χρυσή Μπάλα»: «Για να κερδίσεις τη Χρυσή Μπάλα πρέπει να είσαι ο Κριστιάνο, ο Μέσι ή να κερδίσεις το Champions League».

Οι τελικοί: «Έχω χάσει πολλούς τελικούς στη ζωή μου, έχουμε κερδίσει τους τελευταίους και έχουμε μάθει από αυτούς τους τελικούς. Κάποιος μου είπε “όσο περισσότερο κερδίζεις, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις”, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Λίβερπουλ έχει μεγαλώσει πολύ. Τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουμε ότι είμαστε ένας τεράστιος σύλλογος και οι παίκτες είναι τέλειοι για αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Είμαστε σε μια εξαιρετική στιγμή και είμαστε έτοιμοι για τον τελικό.»

Για το γεγονός ότι το ματς γίνεται στο Παρίσι αντί για την Αγία Πετρούπολη: «Μέχρι που με ρωτήσατε, ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν περιμένετε πολιτικό μήνυμα από εμένα. Ο πόλεμος συνεχίζεται, είναι αλήθεια, πρέπει να το σκέφτεσαι. Το γεγονός ότι ο αγώνας δεν είναι στην Αγία Πετρούπολη είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τη Ρωσία. Παίζουμε αυτόν τον τελικό για όλους τους ανθρώπους της Ουκρανίας. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα μπορέσουν να τον δουν».

Το σύστημα για να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Αν κάνουμε κάτι ασυνήθιστο θα μπορούσε να αναστατώσει τους παίκτες μου. Παίξαμε πολύ καλά αυτή τη σεζόν, δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε εδώ. Αν είμαστε εμείς, αν παίξουμε όπως ξέρουμε ότι μπορούμε, θα πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε μια ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να παίξεις απέναντι. Είμαστε μια καλή ομάδα και θέλουμε να το δείξουμε».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy