Πέρασαν όλοι τον οικονομικό έλεγχο

Τα αποτελέσματα του ελέγχου κριτηρίων UEFA

Η ΚΟΠ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου κριτηρίων UEFA 2022 / 2023 σε συνεδρία της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Κριτηρίων που ολοκληρώθηκε στις 24.05.2002.

Από τη διαδικασία του ελέγχου πέρασαν με επιτυχία και εξασφάλισαν αδειοδότηση τα ακόλουθα σωματεία:       

ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, Απόλλων Λεμεσού, Άρης Λεμεσού, Ομόνοια Λευκωσίας, Δόξα Κατωκοπιάς, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Πάφος FC, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, ΕΝ Παραλιμνίου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών και Ακρίτας Χλώρακας που θα αγωνιστούν στο Πρωτάθλημα Cyta περιόδου 2022/2023.

Tη διαδικασία ελέγχου αδειοδότησης  πέρασε με επιτυχία  και το Σωματείο Εθνικός Άχνας, καθώς είχε εξασφαλίσει συμμετοχή στον τελικό Κυπέλλου Coca – Cola.

Η εξέταση για το φάκελο του Σωματείου ΠΑΕΕΚ Κερύνειας θα γίνει μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία Β’ και Γ’ Κατηγορίας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εξετάστηκαν τα στοιχεία που κατέθεσαν τα Σωματεία για τα νομικά κριτήρια, τα αθλητικά κριτήρια, τα οικονομικά κριτήρια, τα διοικητικά κριτήρια και τα κριτήρια υποδομής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάστηκαν, διαπιστώνεται γενικότερα βελτιωμένη εικόνα στην κατάσταση που αφορά τα οικονομικά των σωματείων μας.

Σημειώνεται ότι για τα σωματεία της Α’ Κατηγορίας και μετά από απαίτηση της UEFA, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ τα έξοδα των αντιπροσώπων ποδοσφαιριστών και η οικονομική πληροφόρηση του κάθε σωματείου για το έτος 2021 για να επιτυγχάνεται πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση του φίλαθλου κοινού.

Όπως καθορίζει η UEFA, έλεγχος πραγματοποιήθηκε επίσης στα γυναικεία σωματεία και πέρασαν τα κριτήρια όλα τα σωματεία με εξαίρεση τον  Απόλλων Λυμπιών.

Από το Πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2022 / 2023 αφαιρούνται από τον Απόλλων Λυμπιών 4 βαθμοί και επιβάλλεται επίσης εμπάργκο εγγραφών και μεταγραφών εκτός από ποδοσφαιρίστριες κάτω των 21 ετών. Το σωματείο έχει δικαίωμα για έφεση μέχρι τις 29.05.2022.

Η Ομοσπονδία, επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τα σωματεία της για τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Κριτήρια υποδομής                                                                              
Τα στάδια που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία Α’ Κατηγορίας έχουν εγκριθεί νοουμένου ότι θα ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας τους από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων.

Επίσης, σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των σταδίων από το αρμόδιο τμήμα της UEFA για σκοπούς διεξαγωγής Ευρωπαϊκών αγώνων ισχύουν τα εξής:

*Το Στάδιο ΓΣΠ κατατάσσεται στην κατηγορία 4 με δυνατότητα χρήσης για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

*Το Στάδιο ΑΕΚ Αρένα κατατάσσεται στην κατηγορία 3. Με τα έργα που πραγματοποιούνται και θα επιθεωρηθούν από την UEFA περί τα μέσα Ιουλίου, αναμένεται να αναβαθμιστεί στην κατηγορία 4. Ως εκ τούτου, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

*Το Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, του Europa League και Conference League.

*Το Τσίρειο Στάδιο κατατάσσεται στην κατηγορία 2 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με το φως της ημέρας μέχρι το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, του Europa League και Conference League.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy