Μίλαν η πιο νεανική ομάδα που παίρνει τον τίτλο στην Ιταλία

Η Μίλαν έγινε η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας που κατακτά ποτέ τον τίτλο στην Ιταλία.

Ακόμη μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα της Μίλαν να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από 11 χρόνια στην Serie A δίνει το ρόστερ με το οποίο τα κατάφερε. Ο Στέφανο Πιόλι παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο, που απαρτιζόταν κυρίως από νεαρούς σε ηλικία παίκτες και οι «ροσονέρι» έγιναν οι πρωταθλητές με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (μεταξύ των παικτών που χρησιμοποιήθηκαν) από την εποχή που καθιερώθηκε το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης με τρεις βαθμούς για κάθε νίκη.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ηλικίας της Μίλαν ήταν μόλις 26 ετών και 97 ημερών! Το νούμερο αυτό ανέβασαν αρκετά από μόνοι τους ο 40χρονος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και ο 35χρονος Ολιβιέ Ζιρού, καθώς κατά τα άλλα η ομάδα του Μιλάνου στηρίχτηκε σε παίκτες όπως οι 24χρονοι Τεό Ερνάντέζ, Φικάγιο Τομόρι και Ισμαέλ Μπενασέρ, ο 26χρονος Μάικ Μανιάν, οι 22χρονοι Ράφαελ Λεάο, Σάντρο Τονάλι, Μπραχίμ Ντίας και Αλέξις Σαλεμάκερς, οι 25χρονοι Φρανκ Κεσιέ και Ντάβιντε Καλάμπρια και ο 21χρονος Πιέρ Καλουλού.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy