Ξενοδοχεία που προτείνει η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο απαγορεύουν γκέι φιλάθλους

Ακόμα έναν λόγο αντίθεσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ προσφέρει η ίδια η FIFA μέσω των ξενοδοχείων που προτείνει για διαμονή

Είναι προφανές ότι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ αποφασίστηκε από τη FIFA αποκλειστικά λόγω των οικονομικών κινήτρων κι όσο κι αν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, κάθε φορά προκύπτει ένα στοιχείο που δείχνει ότι έπρεπε πρώτα να λυθούν πολλά ζητήματα.

Έτσι, μετά τον έντονο προβληματισμό που υφίσταται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων ζουν στο Κατάρ και κυρίως για τις γυναίκες, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας παιδιών που ετοιμάζουν τις υποδομές εν όψει της μεγάλης διοργάνωσης, προκύπτει ένα νέο σπουδαίο ζήτημα, το οποίο φέρνουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα σουηδικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας της η FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο, προτείνει 69 ξενοδοχεία για τη διαμονή όσων θέλουν να ταξιδέψουν στο Κατάρ και να δουν από κοντά το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού. Μέσα σε αυτά, όπως αποκαλύπτουν τα «SVT», «ΝRK» και «DR. 59», υπάρχουν τρία ξενοδοχεία που δεν δέχονται να φιλοξενήσουν γκέι φιλάθλους, κατονομάζοντας το «Torch Doha».

«Πήραμε την απάντηση αφού επικοινωνήσαμε μαζί τους με ψευδώνυμο, όπου προσποιηθήκαμε ότι ήμασταν ένα νιόπαντρο γκέι ζευγάρι Σουηδών, που ενδιαφερόταν να κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο για να περάσουμε το μήνα του μέλιτος στο Κατάρ – σε μια ημερομηνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Συνολικά, τρία από τα ξενοδοχεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας. Εκτός από το “The Torch Doha”, υπήρχαν το “Magnum Hotel & Suites Westbay” και το Wyndham Grand Regencey.

“Όχι, δεν δεχόμαστε γκέι ζευγάρια”, ήταν η απάντηση που πήραμε από το Magnum, ενώ η Wyndham Grand Regency απάντησε ότι “τέτοιο check-in δεν είναι δυνατό”», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

Επιπλέον, άλλα 20 ξενοδοχεία δέχθηκαν την αίτηση τονίζοντας όμως ότι δεν πρέπει να φανεί ότι οι εν λόγω πελάτες είναι γκέι, καθώς «προηγουμένως υπήρχαν επεισόδια όπου η αστυνομία πήρε άτομα του Κατάρ από το ξενοδοχείο που είχαν ομοφυλοφιλικές σχέσεις», ενώ γίνεται λόγος και στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία υπάρχει κίνδυνος επτά χρόνων φυλάκισης!

Τέλος, στο ρεπορτάζ των Σκανδιναβών ζητήθηκε η άποψη της FIFA σε αυτό το ζήτημα, λαμβάνοντας την παρακάτω απάντηση: «Η FIFA είναι πεπεισμένη ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους ΛΟΑΤΚΙ οπαδούς και άλλους ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν το τουρνουά με ευπρόσδεκτο και ασφαλή τρόπο», γράφει η FIFA σε ένα email αναφέροντας ότι οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και φύλου απαγορεύονται αυστηρά: «Η FIFA προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χωρίς διακρίσεις και να προστατεύει τη διαφορετικότητα», καταλήγει.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy