Δεν τα κατάφερε η ΑΕΛ

ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ 1-3

Το κακό ξεκίνημα της ΑΕΛ στον αγωνα την βρήκε στο ημίχρονο να είναι πίσω στο σκορ με 1-0, ενώ θα μπορούσε να δεχθεί και άλλα γκολ αν δεν ήταν σε ετοιμότητα ο Κυριάκου που έσωσε την ομάδα του.

Δεν κατάφερε στην επανάληψη η ΑΕΛ να αντιδράσει, ενώ δέχθηκε και δεύτερο γκολ με σκόρερ και πάλι τον Κούτσακο, για να δεχθεί τελικά την ήττα στον τελικό! Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε πέναλτι με τον Κυριάκου να αποκρούει, ενώ στο 86΄πέτυχε τελικά το χατ τρικ, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 για τον ΑΠΟΕΛ που στέφθηκε Κυπελλούχος Νέων! Στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ μείωσε με τον Αδάμου.

Γεμάτο φάσεις το πρώτο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΛ να μην μπαίνει καλά στον αγώνα και να δέχεται τρομερή πίεση από τον ΑΠΟΕΛ. Μόλις στο τρίτο λεπτό του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ πέρασε μπροστά στο σκορ με γκολ του Κούτσακου, ενώ είχε άλλε τρεις κλασσικές ευκαιρίες  με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ τον Κυριάκου να σώζει εντυπωσιακά.

 

Η ΑΕΛ με την πάροδο του χρόνου ανέβασε απόδοση και είχε τις δικές της ευκαιρίες με τον Κολιά να σημαδεύει τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε τετ α τετ, ενώ ένα σουτ που έκανε κόντραρε και πέρασε σε κόρνερ. Το παιχνίδι είχε πάρει γρήγορο ρυθμό και παρά την κατοχή που άνηκε στον ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΛ προσπαθούσε να ισοφαρίσει και μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο 40λεπτο είχε δύο πολύ καλές φάσεις με πλασέ του Κολιά που πέρασε έξω και σουτ του Ράφαελ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ.

Μετά και το ένα λεπτό καθυστερήσεων το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ να προηγείται με 1-0 και την ΑΕΛ να θέλει στην επανάληψη να αντιδράσει.

Το ίδιο σκηνικό με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου είχαμε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον ΑΠΟΕΛ να μπάινει και πάλι πολύ δυνατά στον αγώνα και να χάνει ευκαιρία με τον Κυριάκου να αποκρούει εντυπωσιακά, όμως η εκτέλεση κόρνερ που ακολούθησε έφερε το 2-0 με τον Κούτσακο και πάλι αυτή τη φορά με κεφαλιά.

Πλέον η ΑΕΛ είχε πολύ δύσκολο έργο μπροστά της καθώς ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 και τα λεπτά κυλούσαν. Στο 81΄ο κορυφαίος στον αγώνα για την ΑΕΛ, ο τερματοφύλακας της ο Κυριάκου απέκρουσε πέναλτι για να παραμείνει το 2-0 για τον ΑΠΟΕΛ. Ο κυριάκου αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε εφτά πολύ σημαντικές αποκρούσεις στον αγώνα και για το ότι ο δείκτης του σκορ δεν ανέβηκε κι άλλο οφείλεται σ΄αυτόν.

Ότι δεν πέτυχε με το πέναλτι ο Κούτσακος για τον ΑΠΟΕΛ, το πέτυχε στο 87΄κάνοντας τα προσωπικά του γκολ τρία που έκριναν τον αγώνα και έδωσαν τη νίκη με 3-1 στον ΑΠΟΕΛ. Στα λεπτά των καθυστερήσεων ο Αδάμου πέτυχε για την ΑΕΛ το 3-1 που ηταν και το τελικό σκορ.

 

Κίτρινες: / Βαλιαντής

ΑΕΛ: Κυριάκου, Βεσελίνοβιτς(79΄Παναγή), Ευσταθίου, Νικολεττίδης, Κολιάς, Νεοφύτου(74΄Αδάμου), Ιωάννου, Αντωνίου, Ζαχαρία(62΄Σεργίου), Ράφαελ(46΄Αντωνίου), Θεμιστοκλέους(73΄Χριστοδούλου).

Αναπληρωματικοί: Συλβέστρος, Λαμπριανίδης, Μιχαήλ, Χαριλάου, Κώστα, Αδάμου, Γεωργίου, Παναγή, Χριστοδούλου, Αντωνίου, Σεργίου.

 

ΑΠΟΕΛ: Τσιλιγγίρης, Κοκκινόφτας, Παπαδόπουλος, Χαραλάμπους(69΄Τσουτσούκης), Νυσσής(69΄Βαλιαντής), Φενερίδης(69΄Παρασκευά), Τζιαμά, Γεωργίου, Βρόντης, Γαβριήλ(84΄Σουλειμάν), Κούτσακος(89΄Χρυσοστόμου).

Αναπληρωματικοί: Κίττος, Χατζηπαυλής, Παρασκευά, Σουλεϊμάν, Σεραφείδης, Αναγνώστου, Χρυσοστόμου, Βαλιαντής, Γιαννακού, Χριστοδουλάκης, Χριστοδούλου, Τσουτσούκης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy