Μια νύκτα μαγική, ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ και ΚΑΛΗ!!!

Απόλλων - ΑΠΟΕΛ 3-2

Το πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου δεν προδίκαζε το τι θα επακολουθούσε, αφού κόντρα στη ροή του αγώνα ο Απόλλωνας φιλοδώρησε με δύο γκολ τον ΑΠΟΕΛ, πρώτα με τον Πίττα και στη συνέχεια με τον Μαυρία για να πάρει θέση οδηγού στον αγώνα και να έχει το μεγάλο πλεονέκτημα για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο!

Στο δέυτερο ημίχρονο είχαμε πολύ ωραίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα να κρατά τα υπέρ του δεδομένα, αφού σκόραρε και τρίτο γκολ με τον Γιάγκα και παρά τη μείωση του σκορ από τον Οκριασβίλι να παίρνει τη νίκη, την πολυπόθητη νίκη, την πρώτη και καλή στα πλέι-οφ με 3-2, να αποκτά προβάδισμα 4 βαθμών στην κορυφή και με ακόμα μια νίκη να στέφεται πρωταθλητής!!!

Με τον ΑΠΟΕΛ να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί τον Απόλλωνα ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο. Με Σόουζα και Νατέλ είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τους Γιοβάνοβιτς και Ρομπέρζ να σώζουν. Ο παθητικός ρόλος που υποχρέωσαν οι φιλοξενούμενοι τους «γαλάζιους» ολοκληρώθηκε με ένα καταπληκτικό γκολ του Πίττα, που σε αντεπίθεση και αφού δέχθηκε συστημένη σέντρα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και τους φίλους του Απόλλωνα στους «εφτά ουρανούς».

Μετά και το γκολ του ο Απόλλωνας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μισάωρο απείλησε με δυνατό σουτ του Ντανίλο, που πέρασε μόλις έξω, ενώ ακριβώς στο 30΄ μετά από κόντρα ο Μιχαήλ στην προσπάθεια του να σώσει ένα κόρνερ, έδωσε «δώρο» στον επερχόμενο Μαυρία που δεν αστόχησε και πλασέ έκανε το 2-0, μέσα σε ντελίριο πανηγυρισμών! Πλέον όπως ήταν φυσιολογικό ο ΑΠΟΕΛ ξαναπήρε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από δεξιά με τον Πέδρο. Μετά και τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται με 2-0, να έχει το ζητούμενο και να πρέπει να το κρατήσει και στο δεύτερο ημίχρονο έτσι ώστε να πάρει την πολυπόθητη νίκη!!!

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε κάτι το αξιόλογο εκτός από τέσσερις αλλαγές, δύο για κάθε ομάδα, ενώ είχαμε και την πρώτη κίτρινη κάρτα την οποία δέχθηκε ο Χάμπος. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο ΑΠΟΕΛ ξαναμπήκε στον αγώνα αφού μείωσε με τον Σατσιά που εκμεταλλεύτηκε την πάσα ακριβείας του Σαρφό. Στο 66΄ ο Χάμπος έσωσε τον Απόλλωνα αποσοβώντας σίγουρο γκολ, αφού έσωσε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή του τέρματος, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό έγιναν δύο αλλαγές για τους “γαλάζιους” με τον αρχηγό και τον Ντιγκινί να βγαίνουν από τον αγώνα.

Και πάλι κόντρα στη ρόη του αγώνα και ενώ πίεζε ο ΑΠΟΕΛ σε αντεπίθεση ο Πίττας με ασίστ βρήκε τον Γιάγκα που με γυριστό σουτ στην κίνηση έκανε το 3-1, δίνοντας και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στον Απόλλωνα. Το ΑΠΟΕΛ “απάντησε” άμεσα και σε διάστημα τριών λεπτών, σε 3-2 με εκπληκτικό γκολ του Οκριασβίλι σε αντεπίθεση και μετά από ασίστ του Εντογκαλά! Ο αγώνας είχε μπει στα τελευταία του πέντε λεπτά και όλα πλέον ήταν πιθανά καθώς ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να ισοφαρίσει, ενώ ο Απόλλωνας να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα και να κτυπήσει σε αντεπίθεση!

Εφτά λεπτά που θα ήταν δραματικά ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων, χωρίς να υπάρξει το οτιδήποτε με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 3-2 και το μεγάλο προβάδισμα για τον τίτλο του πρωταθλήματος!

 

Κίτρινες: Χάμπος, Ρομπέρζ, Ογκεντά, Γιοβάνοβιτς / Βινίσιους, Πέδρο

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας(78΄Φιλιώτης), Χάμπος(66΄Βούκασιν), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χαμάς, Σπόλιαριτς956΄Νογιόκ), Κολ, Ντιγκινί(67΄Ογκεντά), Πίττας, Νταμπό(55΄Γιάγκα).

Αναπληρωματικοί: Δημητρίου, Φιλιώτης, Κατελάρης, Β. Γιοβάνοβιτς, Ίλιεφ, Νογιόκ, Τζουμ, Ογκεντά, Ψύχας, Αλμπάνης, Ιντζία, Γιάνγκα.

 

ΑΠΟΕΛ: Μιχαήλ, Πέδρο, Καρώ, Βινίσιους, Ζαμπάλα, Σατσιάς(83΄Ντανίλο), Σόουζα, Σαρφό, Θεοδώρου(56΄Εντγκαλά), Νατέλ(57΄Οκριασβίλι), Μάγκλιτσα(83΄Εφραίμ).

Αναπληρωματικοί: Σκουφέτ, Νταουσβίλι, Εφραίμ, Οκριασβίλι, Έσελινκ, Τσεμπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γουίλερ, Γεωργίου, Ντονγκαλά, Ντανίλο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy