Ομόνοια – Εθνικός Άχνας στον μεγάλο τελικό

Απέκλεισαν Ανόρθωση και ΆΕΚ αντίστοιχα

Στον μεγάλο τελικό κυπέλλου της 25ης Μάϊου θα τα πούνε Εθνικός Άχνας και Ομόνοια, αφού οι δυο ομάδες κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση κόντρα σε ΑΕΚ και Ανόρθωση, αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την πρόκριση των δυο ομάδων στον τελικό κυπέλλου που οδηγεί και τη νικήτρια στην Ευρώπη, η 5η θέση του πρωταθλήματος δεν προσφέρει έξοδο στην Ευρώπη. 

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για την Ομόνοια, αφού μόλις στο 6’, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Συγκεκριμένα, μετά από ατομική ενέργεια του Λοΐζου, η μπάλα έφθασε στον Λανγκ, ο οποίος βρέθηκε μόνος και ανενόχλητος απέναντι σε κενή εστία έκανε το 1-0.

To παιχνίδι στα ίσα κατάφερε να φέρει στο 23′ η Ανόρθωση, με τον Αμρ Ουάρντα. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πόποβιτς, ο Ουάρντα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ομόνοια (Ν.Λένον): Φαμπιάνο, Σέχου, Γιούστε, Λανγκ, Λέζιακς, Μπασιρού, Μιξ, Λοβέρα (69′ Ζαχαρίου), Λοΐζου, Παπουλής (14′ Χούμποτσαν), Μάταβζ (69′ Κακουλλής).

Ανόρθωση (Τ.Κετσπάγια): Tζουρ, Αμπαρτσουμιάν, Κορέια, Αραγιούρι, Κορρέα, Χουσμπάουερ, Ιωάννου (68′ Χρυσοστόμου), Πόποβιτς (46′ Ντέλετιτς), Χριστοφή (68′ Καλτσάς), Ουάρντα, Νοβότνι (79′ Μότης).

 

Στο 19′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Ιβάν Τρισκόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

 Στο 60’ της αναμέτρησης ο Εθνικός Άχνας έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μετά από σέντρα του Ιωάννου, ο Ζάκπα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-1. Στο 90+3’ ο Ζάκπα βρέθηκε φάτσα με τον Τούμπα και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον κίπερ της ΑΕΚ και στη συνέχεια ο Χουντόμπιακ έστειλε και ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

 

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Εθνικός Χριστοδούλου, Πηλέας, Περατικός, Άμπραχαμ, Χουντόπιακ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Ιωάννου, Μάζουρεκ, Ταράσοβς, Βοϊτκόφσκι.

ΑΕΚ Τούμπας, Λέδες, Ρόμο, Τρισκόφσκι, Φαράζ, Γκαρσία (Άλτμαν 67′), Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Εσπινόσα, Τόμοβιτς, Γκιούρτσο (Ντάρμπισαϊαρ 67′)

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy