Δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Champions League ο Τσιμίκας

Ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Champions League έγινε ο Κώστας Τσιμίκας μετά την πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Βιγιαρεάλ.

Θέση για τον τελικό του Champions League έκλεισε η Λίβερπουλ , μαζί της και ο Κώστας Τσιμίκας! Ο 25χρονος αριστερός μπακ είδε την ομάδα του να επικρατεί 3-2 στην έδρα της Βιγιαρεάλ (περνώντας στον αγωνιστικό χώρο στο 79′) κι έτσι έγινε ο δεύτερος μόλις Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό της σύγχρονης μορφής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος που το είχε πράξει ήταν ο Άκης Ζήκος με τη Μονακό το 2004. Τότε οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν 3-0 από την Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο. Φυσικά… μαζεμένοι Έλληνες είχαν βρεθεί σε τελικό της διοργάνωσης και το 1971, όταν ο Παναθηναϊκός είχε πραγματοποιήσει την «εποποιία» του Γουέμπλεϊ στο Πρωταθλητριών.

Ως εκ τούτου, εφόσον η Λίβερπουλ επικρατήσει στο μεγάλο ραντεβού της 28ης Μαΐου, τότε ο Τσιμίκας θα γίνει ο πρώτο Έλληνας που σηκώνει κούπα σε τελικό.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy