Κατάφερε έστω και στο τέλος να σώσει τον βαθμό, ίσως να αποδειχθεί “χρυσός”

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ 1-1

Πολύ καλός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να υπερτερεί στην κατοχή, όμως και την Ανόρθωση να γίνεται επικίνδυνη. Ένα λάθος των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, στοίχισε αφού ο Χριστοδουλόπουλος με όμορφο γκολ έβαλε την Ανόρθωση μπροστά στο σκορ, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο! Αν εξαιρέσει κανείς τη μεγάλη ευκαιρία του Ντιγκινί, ο Απόλλωνας παρά την κατοχή της μπάλας δεν έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη. Στο 90΄όμως ο Νταμπό είχε τη λύση και ισοφάρισε κρατώντας ζωντανούς τους “γαλάζιους” που πήραν τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας!

Με πολύ καλό ρυθμό κύλησε το πρώτο 20λεπτο του αγώνα με τον Απόλλωνα να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα, όμως η Ανόρθωση να ισορροπεί και να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από την αριστερή πλευρά του Απόλλωνα. Προϋποθέσεις είχαν και οι δύο ομάδες όμως δεν τις έφεραν εις πέρας. Μετά και το 20λεπτό ο Απόλλωνας αύξησε την πίεση του με αποτέλεσμα να έχει δύο πολύ καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Ντιγκινί να μην προλαβαίνει την καταπληκτική σέντρα του Χαμάς, ενώ μετά από ένα δίλεπτο ο Αλμπάνης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Η Ανόρθωση «απάντησε» στο 32ο λεπτό με μεγάλη ευκαιρία και τον Ουάρντα να πιάνει την κεφαλιά που πέρασε μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι. Ο Απόλλωνας είχε την κατοχή, όμως η Ανόρθωση γινόταν πολύ επικίνδυνη κυρίως με τον Ουάρντα, αφού οι ποδοσφαιριστές των “γαλάζιων” αργούσαν λίγο στις επιστροφές τους στην άμυνα. Στο 44ο λεπτό και μετά από λάθος του Αλμπάνη στο κέντρο του γηπέδου, η Ανόρθωση έβγαλε την αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Χριστοδουλόπουλο που με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Γιοβάνοβιτς που δεν μπόρεσε να αντιδράσει με την Ανόρθωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη 0-1!

Θα πρέπει να ψάξει την αντίδραση ο Απόλλωνας στο δεύτερο ημίχρονο, αφού τυχόν ήττα θα είναι πολύ κακό αποτέλεσμα.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε με τον Απόλλωνα να έχει μεν την κατοχή, που ήταν όμως ανούσια, ενώ με την ολοκλήρωση του ο προπονητής του Απόλλωνα έκανε τις πρώτες του αλλαγές με τους Νταμπό και Ίλιεφ να μπαίνουν στις θέσεις των Χαμάς και Αλμπάνη.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Ντιγκινί μετά από πάσα του Νταμπό έφυγε μόνος ντρίμπλαρε τον Λόρια αλλά το πλασέ του από πλάγια δεν ήταν καλό και πολύ αδύναμο. Παρά την κατοχή του ο Απόλλωνας δεν είχε τις λύσεις αλλά ούτε και το καθαρό μυαλό να βρει τις προϋποθέσεις να απειλήσει. Βρήκε μία με τον Ντιγκινί αλλά η ενέργεια του θα μπορούσε να ήταν καλύτερη! Ώσπου δεν έρχονταν οι λύσεις για τον Απόλλωνα, η ψυχολογία έπεφτε για τους “γαλάζιους” με αποτέλεσμα να γίνονται απανωτά λάθη και να βρίσκεται σε ανισορροπία η άμυνα.

Χρειαζόταν αυτό το κάτι για να αλλάξει η ροή του αγώνα, αφού η Ανόρθωση ήταν πολύ καλά κλεισμένη στην άμυνα της, δεν υπήρχαν αυτοματισμοί, ούτε γρήγορες πάσες με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλά εις βάρος του Απόλλωνα. Αντί αυτού στο 79ο λεπτό ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε παρών και έσωσε από δεύτερο γκολ την ομάδα του σε πλασέ του Ρουσιά. Η έλλειψη του καθαρού μυαλού φάνηκε περίτρανα στη φάση του 87΄με τον Ίντζια να μην ξέρει τι να κάνει, όταν με μεγάλη μπαλιά ο Χάμπος τον βρήκε μέσα στην περιοχή σε ευνοϊκή θέση!

Τελικά ακριβώς στο 90΄ήρθε η ΛΥΤΡΩΣΗ για τον Απόλλωνα, μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Κολ, ο Νταμπό μέγινε αποδέκτης στη μικρή περιοχή και με προβολή την έστειλε στα δίκτυα ισοφαρίζοντας για τον Απόλλωνα. Παρά τις προσπάθειες και από τις δύο ομάδες στα εναπομείναντα λεπτά ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1!

 

Κίτρινες: Χριστοδουλόπουλος, Αρτυματάς / Αλεσάμι

Ανόρθωση: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Κορρέα, Κορέια, Αρτυματάς, Χούσμπαουερ, Ουάρντα(73΄Ρουσιάς), Χριστοφή, Λάζαρος(46΄Χρυσοστόμου), Νοβότνι(64΄Βερχόβετς).

Αναπληρωματικοί: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Βερχόβετς, Ρουσιάς, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Εσκοβάλ, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου.

 

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Χαμάς(57΄Νταμπό), Φιλιώτης(85΄Ίντζια), Αλεσάμι(85΄Γιάγκα), Χάμπος, Ρομπέρζ, Κολ, Ντανίλο(70΄Ψύχας), Αλμπάνης(57΄Ίλιεφ), Ντιγκινί, Πίττας

Αναπληρωματικοί: Δημητρίου, Ντούριν, Βουκάσιν, Τζουμ, Ψύχας, Νογιόκ, Ίλιεφ, Ίντζια, Γιάνγκα, Νταμπό

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy