Μυθική τιτανομαχία, μικρό προβάδισμα για Σίτι και τώρα… Μαδρίτη!

Στην απίθανη ματσάρα του «Έτιχαντ», η καλύτερη Σίτι προηγήθηκε τρεις φορές με δύο γκολ και παρά την επιστροφή της Ρεάλ για το τελικό 4-3, διατηρεί μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της Μαδρίτης.

Ματς… διαφήμιση του ποδοσφαίρου με νικήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι! Οι «πολίτες» επικράτησαν 4-3 υποδεχόμενοι τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «4» του Champions League και πήραν μικρό προβάδισμα (δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ) ενόψει της ρεβάνς της άλλης Τετάρτης (4/5).

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, παίρνοντας μάλιστα τρεις φορές προβάδισμα με δύο γκολ (2-0, 3-1, 4-2). Ο Ντε Μπρόινε στα 93” πέτυχε το πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία της Σίτι στον θεσμό, με τον Ζεσούς να ολοκληρώνει στο 11′ το «καυτό» ξεκίνημα της ομάδας του. Οι Φόντεν (53′) και Μπερνάρντο Σίλβα (74′) τα άλλα δύο γκολ των Άγγλων, με τον ιστορικό Μπενζεμά να σκοράρει δις για τους Μαδριλένους (33′ και 82′ με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα) -φτάνοντας τα 14 γκολ στη φετινή διοργάνωση- και τον Βινίσιους να έχει μειώσει σε 3-2 ενδιάμεσα (55′) με άρρωστη γκολάρα. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για τη Σίτι, η οποία είχε και δοκάρι με τον Μάχρεζ στο 48′.

Το ματς:

Ονειρικό μπάσιμο στον αγώνα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ μόλις στα 93”! Υπέροχη η προσπάθεια του Μάχρεζ από τα δεξιά, με τον Αλγερινό εξτρέμ να συγκλίνει και να βρίσκει με εξαιρετικό τσίμπημα στην «καρδιά» της περιοχής τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «πολίτες» ασκούσαν εξαιρετικό πρέσινγκ στο αμυντικό τρίτο της Ρεάλ, εμποδίζοντας τους φιλοξενούμενους να ξεμυτίσουν από τα καρέ τους. Μάλιστα, κάθε φορά που έβρισκαν την ευκαιρία να τρέξουν στην κόντρα ήταν… φωτιά. Στο 11′ ήρθε και το δεύτερο γκολ της Σίτι -στην ισάριθμη φάση της στο ματς, με τον Ντε Μπρόινε να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, τον Αλάμπα να μην διώχνει πειστικά και τον Ζεσούς να το εκμεταλλεύεται σκοράροντας από κοντά.

Στο 16′ ο Φόντεν βγήκε στην πλάτη της άμυνας κάνοντας εξαιρετικό κατέβασμα, όμως η παράλληλη σέντρα του ανακόπηκε. Έπρεπε να φτάσει το 17ο λεπτό για να απειλήσει για πρώτη φορά η Ρεάλ, με το πλασέ του Βινίσιους να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Η Σίτι συνέχισε να έχει τον έλεγχο, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες, στο 26′ με το διαγώνιο σουτ του Μάχρεζ (που εξαγρίωσε τον Γκουαρδιόλα, επειδή δεν έσπασε στον ολομόναχο Φόντεν) και στο 29′ με τον Φόντεν.

Ωστόσο, η Ρεάλ μετά το 30′ άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς. Κάτι που εξαργυρώθηκε γρήγορα με το γκολ -ποιου άλλου- του Καρίμ Μπενζεμά στο 33′. Ο Μεντί έκανε τη σέντρα κι ο Γάλλος παικταράς -ο οποίος έγραψε ιστορία με την 600ή του εμφάνισή του με τους Μαδριλένους- μείωσε σε 2-1 με μονοκόμματο σουτ με το αριστερό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ, απειλώντας και στο 35′ με τον Ροντρίγκο (έδιωξε σε κόρνερ ο Έντερσον), με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση.

Εξαιρετικό ξεκίνημα από τη Σίτι και στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 3ο λεπτό (48′) ο Μάχρεζ τσίμπησε την μπάλα από τον Μιλιτάο, πάτησε ολομόναχος την περιοχή, με το πλασέ του να σταματά στο δεξί δοκάρι. Ο Φόντεν πήρε το «ριμπάουντ», σούταρε, όμως ο Καρβαχάλ έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Για να ακολουθήσει ένα τρίλεπτο… ακατάλληλο για καρδιακούς. Στο 53′ ο Φερναντίνιο (που είχε περάσει στο 36′ ως αναγκαστική αλλαγή αντί του Στόουνς) βρήκε με παράλληλο γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής τον Φόντεν, ο οποίος σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά. Σε μια φάση που ξεκίνησε και πάλι από πρέσινγκ ψηλά. Άμεση (55′) η απάντηση της Ρεάλ και συγκεκριμένα του Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ άδειασε με απίστευτη προσποίηση τον συμπατριώτη του, Φερναντίνιο, στη σέντρα του γηπέδου και κουβάλησε με τρομερή κούρσα την μπάλα μέχρι την περιοχή, για να πλασάρει εύστοχα για το 3-2.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι φρενήρης για το επόμενο δεκάλεπτο, αρχίζοντας μετέπειτα -δεδομένων των όσων είχαν δείξει οι δύο ομάδες- να πέφτει σχετικά. Ενδιάμεσα (68′) ο προωθημένος Λαπόρτ είχε μεγάλη στιγμή με μονοκόμματο σουτ.

Στο 74′ η Σίτι έφτασε και στο τέταρτό της γκολ σε μια φάση που πάγωσε τους αμυντικούς της Ρεάλ: Αρχικά δόθηκε πλεονέκτημα σε πτώση του Ντε Μπρόινε εκτός περιοχής, με την μπάλα να φτάνει στον Σίλβα που -όσο οι αντίπαλοί του κοιτούσαν τον διαιτητή- εκείνος έγραφε με σουτάρα το 4-2. Οι «πολίτες» δεν κατάφεραν να κάνουν και το 5-2 με τον Μάχρεζ στο 76′. Αντίθετα, είδαν την ομάδα του Ανσελότι να πετυχαίνει κι άλλο τέρμα, αυτή τη φορά με πέναλτι ύστερα από χέρι του Λαπόρτ (η μπάλα πήγε από το κεφάλι του στο χέρι). Την ευθύνη ανέλαβε ο Μπενζεμά, ο οποίος με εκτέλεση αλά Πανένκα διαμόρφωσε το 4-3, το οποίο έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι αρχικές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Στόουνς (36′ Φερναντίνιο), Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο – Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε – Μάχρεζ, Γκαμπριέλ Ζεσούς (83′ Στέρλινγκ), Φόντεν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα (46′ Νάτσο), Μεντί – Κρόος, Βαλβέρδε, Μόντριτς (79′ Θεμπάγιος) – Ροντρίγκο (70′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους (88′ Ασένσιο).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy