Κέρασε τριάρα την Ντόρτμουντ και πήρε το πρωτάθλημα για δέκατη σερί χρονιά η Μπάγερν!

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, η… σαλατιέρα της Bundesliga κατέκτησε στα χέρια των παικτών της Μπάγερν Μονάχου.
Οι Βαυαροί επιβλήθηκαν 3-1 της Ντόρτμουντ στην “Allianz Arena” και εξασφάλισαν τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά ότι στη Γερμανία… παίζουν μόνοι τους.

Το ματς

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν υποτονικό, ωστόσο στην πρώτη της καλή στιγμή, η Μπάγερν άνοιξε το σκορ, χάρη σε υπέροχο βολέ του Γκνάμπρι από το ύψος της περιοχής, στο 15ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 27’ όμως το σουτ του Χάαλαντ ήταν κακό, με τον Γκνάμπρι να σκοράρει ξανά για το 2-0 δύο λεπτά αργότερα. Ωστόσο, το τέρμα του Γερμανού εξτρέμ ακυρώθηκε κατόπιν χρήσης VAR για οφσάιντ του Κομάν στην αρχή της φάσης.

Παρ’ όλα αυτά, στο 34’ η rekordmeister έφτασε ξανά σε γκολ και αυτή τη φορά μέτρησε, με τον Λεβαντόφσκι να αξιοποιεί την πάσα του Μίλερ μετά τα αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα των Βεστφαλών.

Ο Πολωνός πήγε το 3-0 στο 44’, όμως είδε την μπάλα να περνά λίγο άουτ στο σουτ που επιχείρησε, ενώ είχε προηγηθεί άστοχη κεφαλιά του Γκορέτσκα, στο 41’.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Μπορούσια ανεβασμένη και τον Ρόις να κερδίζει πέναλτι από τον Κίμιχ στο 49’. Ο Τζαν έστησε την μπάλα στη λευκή βούλα και ευστόχησε σε 2-1, βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 54’, με τον Νόιερ να αποκρούει, ενώ ο Χιτς τον μιμήθηκε στο 69’ λέγοντας «όχι» στον Λεβαντόφσκι.

Μεταξύ 80’ και 81’, ο Χάαλαντ έχασε δύο ευκαιρίες για το 2-2 και τελικά στο 83’ ο ξεχασμένος από την άμυνα των φιλοξενούμενων Μουσιάλα έκανε το 3-1, τελειώνοντας το ματς.

 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Μπάγερν Μονάχου (Γ.Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ (90+2’ Ζίλε), Γκορέτσκα, Γκνάμπρι (64’ Μουσιάλα), Μίλερ (84’ Ζάμπιτσερ), Κομάν (84’ Σανέ), Λεβαντόφσκι (90+2’ Τσούπο-Μοτίνγκ).

Στον πάγκο: Ούλραϊχ, Ρόκα, Νιανζού, Στάνισιτς.

Ντόρτμουντ (Μ. Ρόζε): Χιτς, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Γκερέιρο, Βολφ (87’ Πάσλακ), Τζαν, Μπέλιγχαμ, Μπραντ, Ρεϊνιέρ (67’ Μπάινο-Γκίτενς), Ρόις, Χάαλαντ (87’ Μουκοκό).

Στον πάγκο: Μπούρκι, Πόνγκραντσιτς, Ρότε, Σουλτς, Σέμιτς, Παπαδόπουλος.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy