Ο απολογισμός του VAR για την 5 και 6η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 5η και στην 6η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 12 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 67 συνολικά φάσεις.

Οι 8 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 26 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 33 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 67 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 9 και σε 5 από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

Οι πέντε περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review, αφορούσαν οι δύο σε περιπτώσεις πέναλτι, η μια για ακύρωση τέρματος λόγω επιθετικού φάουλ και η δύο για κόκκινη κάρτα για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Για εξέταση των πιο πάνω φάσεων, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 120 δευτερόλεπτα.

Οι φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν, οι τρεις σε περιπτώσεις offside σε φάσεις όπου σημειώθηκε τέρμα και σε μια περίπτωση αν η παράβαση έγινε εντός ή εκτός περιοχής.  Για την εξέταση των πιο πάνω φάσεων χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 100 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δώδεκα αγώνες,  διαπίστωσε πως σε μια περίπτωση, λανθασμένα το VAR δεν έκανε παρέμβαση για να διορθώσει λανθασμένη απόφαση του διαιτητή.

Από τους 12 αγώνες, στους 6 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 6 αγώνες ήταν ξένοι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy