Κίρζης: “Έχουμε συζητήσει με όλο το προπονητικό τιμ – Είναι θέματα που συζητούνται εκ των έσω, δεν θα δημοσιοποιήσω το τι συζητείται”

Σημερινές(19/4) ραδιοφωνικές δηλώσεις του προέδρου του Απόλλωνα, Νίκου Κίρζη

Για όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα της ομάδας μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την παρέμβασή του: «Ήταν η ώρα να με ακούσει ο κόσμος, να στείλουμε τα μηνύματα που πρέπει. Όλοι μας είμαστε απογοητευμένοι, αλλά πρέπει να αφήσουμε την απογοήτευση. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας, δεν είναι ώρα να μοιρολατρούμε και να έχουμε κακά πράγματα στο μυαλό μας. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι να στηρίξουμε την ομάδα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, τις τελευταίες αγωνιστικές ο κόσμος ήρθε κοντά εντός και εκτός έδρας, περίμεναν αποτελέσματα που δυστυχώς δεν ήρθαν, αλλά παραμένουμε στην πρώτη θέση και κρατάμε την τύχη στα χέρια μας».

Για το αρνητικό σερί που τρέχει η ομάδα και πού οφείλεται: «Χάθηκε το πλεονέκτημα αλλά παραμένουμε στην πρώτη θέση. Δεν μπορώ να πω ότι φταίει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Υπάρχουν εξηγήσεις, μέσω συναντήσεων εντός της ομάδας με τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση, πρέπει να τις βρούμε. Αυτό κάνουμε. Το επόμενο βήμα είναι να λύσουμε το τι πήγε λάθος για να επανέλθουμε στο πού ήμασταν και στο πού παραμένουμε για τόσες αγωνιστικές».

Για τη συζήτηση με τον Τσόρνιγκερ: «Έχουμε συζητήσει με όλο το προπονητικό τιμ. Θα γίνουν συζητήσεις με όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι θέματα που συζητούνται εκ των έσω, δεν θα δημοσιοποιήσω το τι συζητείται. Ο προπονητής βρέθηκε στο στόχαστρο και είναι φυσιολογικό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο προπονητής και οι παίκτες είναι οι ίδιοι που έφεραν την ομάδα σε αυτή τη θέση. Δεν είναι ώρα να επιρρίπτουμε ευθύνες, είναι ώρα να είμαστε ενωμένοι. Είναι απίστευτη η στήριξη από τον κόσμο, περιμένουμε να μείνουμε ενωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τη σταθερότητα που είχε η ομάδα σε μεγάλο κομμάτι της σεζόν και τα αποτελέσματα στη β’ φάση: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος, το μαρτυρά η βαθμολογία και τα αποτελέσματα. Ξέραμε ότι είμαστε καινούργια ομάδα, γνωρίζαμε ότι ο δρόμος δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά είμαστε εκεί που είμαστε. Δεν είναι δικαιολογία, το ξέραμε από το καλοκαίρι. Βρεθήκαμε όχι κατά λάθος, αλλά με το σπαθί μας στην πρώτη θέση για περισσότερες από 20 αγωνιστικές. Απομένει να τελειώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Δεν μπορώ να βάλω όλα τα παιχνίδια στον ίδιο παρονομαστή. Υπήρξαν παιχνίδια στα οποία δεν παίξαμε καλά, αλλά και παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε και για τον Α ή Β λόγο δεν κερδίσαμε. Η ήττα από την Πάφο ήταν η πρώτη μέσα σε τρεις μήνες, μπορεί να μην κερδίζαμε αλλά δεν χάναμε εύκολα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να επανέλθουν τα θετικά αποτελέσματα: «Αυτό είναι θέμα του προπονητή καθαρά. Παίζουμε με το ίδιο σύστημα από την αρχή, αν επιλέξει να κάνει αλλαγές θα τις κάνει. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές γενικά μιλώντας για να επανέλθει η ομάδα στα θετικά αποτελέσματα».

Για το ποιος ευθύνεται για τα αρνητικά αποτελέσματα: «Όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Είναι μέσα στα πλάνα να πάω στο Κολόσσι. Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε τις ευθύνες μας. Όταν δεν κερδίζουμε δεν φταίει μόνο ένας παίκτης, ο πρόεδρος ή ο προπονητής. Τους εμπιστεύομαι απόλυτα και πιστεύω ακράδαντα ότι μαζί με τον κόσμο θα πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν με την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ: «Τη φετινή σεζόν δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Όλοι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Βλέπουμε το παιχνίδι με την Ανόρθωση, το τελευταίο εκτός έδρας. Η Ανόρθωση είναι μια εξαιρετική ομάδα ιδιαίτερα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε. Με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ εκτός έδρας κάναμε καλές εμφανίσεις και ήταν κρίμα που δεν πήραμε τουλάχιστον ένα τρίποντο».

Για τον προγραμματισμό: «Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα πάλι εδώ θα είμαι για να ρωτήσει οτιδήποτε ο κόσμος. Σήμερα ήθελα να στείλω μήνυμα ενότητας και όχι να μιλήσω για θέματα προγραμματισμού ή οτιδήποτε άλλο».

Για το θέμα Χάμπου Κυριάκου: «Υπήρχε επίσημη ενημέρωση. Με τον Χάμπο είμαι πλήρως εξηγημένος. Τέλος της χρονιάς θα καθίσουμε να δούμε πού στεκόμαστε. Η απόφαση που πάρθηκε εδώ και μήνες είναι σεβαστή, θα ήθελε να επιδιώξει κάτι εκτός Κύπρου. Παρότι εγώ δεν συμφωνώ τη σέβομαι. Είναι έτοιμος να προσφέρει όταν τον καλέσει ο προπονητής. Είναι αρχηγός και γέννημα θρέμμα της ομάδας και θα δώσει το 200% για κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Για τα θέματα διαιτησίας, τις αποφάσεις Μάζιτς: «Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση και το τάιμινγκ που πάρθηκε η απόφαση του κ. Μάζιτς. Δεν μας έχει ενημερώσει σαν προέδρους, ενώ τους προηγούμενους μήνες μας είχε καλέσει δύο φορές. Τελευταία συνάντηση ήταν 1η Μαρτίου, μετά έχει εξαφανιστεί. Είναι η πρώτη φορά που ήταν ομόφωνη η απόφαση όλων των ομάδων σε κάποια θέματα, πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους νεαρούς Κύπριους διαιτητές που δείχνουν πολύ καλά στοιχεία και είμαστε διατεθειμένοι να τους στηρίξουμε, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια θα έπρεπε να μπουν μέσα ξένοι για να μην κάψουμε τους Κύπριους. Αυτό θα έπρεπε να είναι από την αρχή το πλάνο. Ο Μάζιτς ήταν κάθετα εναντίον στο να φέρει ξένους διαιτητές, γιατί άλλαξε ιδέα μπορεί να απαντήσει μόνο αυτός».

Για τη θέση της ΚΟΠ: «Έχει απορρίψει τη Συνέλευση για κάποια θέματα αλλά μπορεί να καλέσει τον Μάζιτς για να μας δώσει εξηγήσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Έπρεπε να είχε γίνει άμεσα μετά τον ντόρο και την απόφαση του Μάζιτς».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy