Κυπελλούχος Ολλανδίας με ανατροπή (2-1 τον Άγιαξ) η Αϊντχόφεν

Με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι προερχόταν από ευρωπαϊκό αποκλεισμό στο ECL από την Λέστερ, η Αϊντχόφεν κατάφερε να νικήσει με 2-1 τον Άγιαξ στον τελικό Κυπέλλου Ολλανδίας, που διεξήχθη στο “Ντε Κάιπ” του Ρότερνταμ και να κατακτήσει το 10ο τρόπαιο στην Ιστορία της και πρώτο μετά τη σεζόν 2011/2012.

Παρότι απέναντι στον “Αίαντα” η PSV δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα στην τρέχουσα σεζόν (ήττα με 4-0 στο Super Cup και δύο φορές στο πρωτάθλημα με 5-0 και 2-1 αντίστοιχα), εντούτοις τα πράγματα άλλαξαν σήμερα απέναντι στον πολυνίκη του θεσμού (21 φορές τροπαιούχος).

Το γκολ του Γκράβενμπερχ στο 23΄ έδωσε προβάδισμα στους πρωτοπόρους της Eredivisie, ενώ στο 45΄ ήρθε και δεύτερο γκολ από τον Μαζραουΐ, που τελικά δε μέτρησε μετά την χρήση του VAR (οφσάιντ). Στην επανάληψη η ομάδα του Σμιντ κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα μέσα σε τρία λεπτά στο ξεκίνημά της!

Στο 48΄ ο Μεξικανός Γκουτιέρεζ έφερε τον τελικό στα ίσα και στο 50΄ ο Γκάκπο έβαλε μπροστά στο σκορ την PSV. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η ομάδα του Τεν Χαγκ τίποτα δεν άλλαξε κι έτσι ο Άγιαξ δεν θυα μπορέσει να κάνει το back to back στους τίτλους, μετά την περυσινή επικράτησή του επί της Φίτεσε στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy