Κι όμως πάλι ισοπαλία…!!!

Φοβερό ντέρμπι στην Λάρνακα μεταξύ ΑΕΚ και Απόλλωνα, γεμάτο πάθος, ένταση, ανατροπές, 6 γκολ, αλλά κανένα νικητή!!!

Ο Απόλλωνας κρατούσε το “χρυσό” τρίποντο, ο Γκουστάβο Λέδες με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Γιοβάνοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 3-3 στο 90+5′.

Ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο είχαμε στην «ΑΡΕΝΑ» με τον Απόλλωνα συνολικά να υπερέχει στα σημεία των γηπεδούχων, όμως η αδράνεια στην άμυνα του του στοίχησε τα δύο γκολ που δέχθηκε. Οι «γαλάζιοι» προηγήθηκαν με τον Πίττα αλλά το κομβικό σημείο για τον Απόλλωνα ήταν η γρήγορη «απάντηση» από την ΑΕΚ με τον Γκιούρσκο. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τρισκόσφκι έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 2-1!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας αντέδρασε και με δύο γκολ – κεφαλιές του Νταμπό γύρισε το παιχνίδι δέκα λεπτά πριν τη λήξη, ενώ δέχθηκε τη ψυχρολουσία στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τον Λέδες να ισοφαρίζει αφού το σουτ του πήγε στο “παραθυράκι” του Γιοβάνοβιτς.

Πολύ καλό παιχνίδι στα πρώτα του είκοσι λεπτά με τον Απόλλωνα να μπαίνει πιο δυνατά και να έχει δύο ευκαιρίες με σουτ των Ντανίλο και Αλμπάνη και την ΑΕΚ να αντιδρά έχοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Γιοβάνοβιτς να σώζει σε λάθος υπολογισμό του Χαμάς. Στο 16΄ μετά από αντεπίθεση ο Μαυρίας έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον τελικό αποδέκτη τον Πίττα να τη στέλνει στα δίκτυα κάνοντας το 0-1. Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα αφού σε παράλληλη μπαλιά στην περιοχή του η άμυνα αδράνησε με αποτέλεσμα ο Γκιούρτσο να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους!

 

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου ο Πίττας σκόραρε και πάλι αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR. Καλή προϋπόθεση είχε η ΑΕΚ, όμως τεράστια ευκαιρία έχασε ο Νταμπό για τον Απόλλωνα, που βγήκε μόνος και δεν κατάφερε να σκοράρει. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Απόλλωνα να χάνει εύκολα τη μπάλα. Η υπεροχή της ΑΕΚ «εξαργυρώθηκε» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Τρισκόφσκι να στέλνει τη μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 2-1 και πάλι σε αδράνεια της αμυντική γραμμής του Απόλλωνα!

 

Δυνατά μπήκε ο Απόλλωνας στο δεύτερο ημίχρονο που προειδοποίησε με μεγάλη ευκαιρία του Αλμπάνη σε σέντρα ακριβείας του Χαμάς, ενώ ο Νταμπό έφερε την ισοφάριση με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κολ με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού! Ο ρυθμός έπεσε στον αγώνα για να έρθει το 74΄και να έχουμε δύο αλλαγές για τον Απόλλωνα.

Στο 76΄ο Απόλλωνας έφερε “τούμπα” τον αγώνα με τον Νταμπό και πάλι, όταν σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΚ με δύο κόρνερ που είχε, ο Μαυρίας με ωραία σέντρα ασίστ και πάλι βρήκε τον Νταμπό που “κάρφωσε” τη μπάλα στα δίκτυα του Λεάλ. Η ΑΕΚ μετά το γκολ που δέχθηκε έπρεπε να αντιδράσει και βγήκε μπροστά, όμως ο Γιοβάνοβιτς στο 87΄απέκορυσε εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου!

Τέσσερα ήταν τα λεπτά καθυστερήσεων στα οποία οι “γαλάζιοι” δέχθηκαν τη ψυχρολουσία με τον Λέδες που ισοφάρισε σε 3-3!!!

Κίτρινες: Μιλίσεβιτς, Γιοβάνοβιτς / Ρομπέρζ, Τρισκόφσκι

ΑΕΚ: Λεάλ, Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες(56΄Χριστοφόρου), Γκαρθία(63΄Εγγλέζου), Λέντες, Μάμας, Φαράζ(63΄Ακοράν), Γκιούρτσο(63΄Ρομό), Άλτμαν, Τρισκόφσκι

Αναπληρωματικοί: Τούμπας, Ντάρμπισαιρ,Ακοράν, Ρομό, Λαμποϊκο, Ναούμ, Χριστοφόρου, Εσπινόσα, Παναντέρο, Ολατούτζι, Μίκελ, Εγγλέζου

 

Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας(80΄Φιλιώτης), Χαμάς(75΄Αλεσάμι), Αυλωνίτης, Ρομπέρζ, Κολ, Σπόλιαριτς, Ογκέντα(64΄Ίλιεφ), Αλμπάνης(75΄Γιάγκα), Πίττας, Νταμπό(80΄Β.Γιοβάνοβιτς).

Αναπληρωματικοί: Δημητρίου, Ντούριν, Αλεσάμι, Φιλιώτης, Β.Γιοβάνοβιτς, Τζουμ, Χάμπος, Ψύχας, Νογιόκ, Ίλιεφ, Ίντζια, Γιάγνκα.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy