Ο απολογισμός του VAR για τη 3η και 4η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στην 3η και στην 4η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος  της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 12 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 83 συνολικά φάσεις.

Οι 19 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 32 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 32 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 83 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις 9 και σε 5από αυτές, έγινε χρήση του On Field Review.

Οι πέντε περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review αφορούσαν οι τρεις σε περιπτώσεις πέναλτι, η μια για ακύρωση τέρματος λόγω χρήσης χεριού και η μια για κόκκινη κάρτα. Για εξέταση των πιο πάνω φάσεων, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 150 δευτερόλεπτα.

Οι φάσεις στις οποίες έγινε παρέμβαση του VAR χωρίς On Field Review αφορούσαν, οι τρεις σε περιπτώσεις offside σε φάσεις όπου σημειώθηκε τέρμα και σε μια περίπτωση εξετάστηκε αν η μπάλα είχε περάσει την γραμμή ή όχι.  Για την εξέταση των πιο πάνω φάσεων χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 100 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ, στους υπό αναφορά δώδεκα αγώνες,  διαπίστωσε πως σε μια περίπτωση, λανθασμένα ο διαιτητής δεν υιοθέτησε την άποψη του VAR μετά από On Field Review.

Από τους 12 αγώνες, στους 8 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 4 αγώνες ήταν ξένοι.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy