Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ζητά δανεικά από φίλους

Δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς εκλιπαρεί τους φίλους του στο Χόλιγουντ και στις ΗΠΑ να του δανείσουν χρήματα καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν παγώσει.

 

Ένα εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά ζητά ο Αμπράμοβιτς- Γιατί δεν του τα δίνουν
Αλλά ενώ ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει πολλούς στενούς φίλους στο Χόλιγουντ, τη Wall Street και τον κόσμο της τεχνολογίας, οι συνεργάτες του, σύμφωνα με το Page Six, είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το να του δανείσουν χρήματα ακόμη κι να συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Μια πηγή δήλωσε στο Page Six: «Ο Ρομάν ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς φίλους του να του δανείσουν ένα εκατομμύριο δολάρια. Λέει ότι δεν έχει καθυστερήσει ούτε μία φορά τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα, και με τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα, δεν μπορεί να πληρώσει τους ανθρώπους του. Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ροθτσάιλντ, μεταξύ πολλών άλλων για χρήματα, κι ενώ είναι καλοί του φίλοι, δεν έχουν συμφωνήσει να του δανείσουν, γιατί είτε δεν τα έχουν σε ρευστά, ή επιπλέον γιατί δεν είναι σαφές ποιες είναι οι επιπτώσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Το σπίτι του Αμπράμοβιτς σε μία από τις πιο ακριβές συνοικίες του Λονδίνου
Υπενθυμίζεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς – ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg – στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, ο Αμπράμοβιτς δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία από hedge funds των ΗΠΑ. Οι κυρώσεις εμπόδισαν επίσης τον Αμπράμοβιτς να επωφεληθεί από την πώληση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea.

Ο Ρώσος ολιγάρχης φέρεται να έκανε την περιουσία του μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και ήταν ιδιοκτήτης της Millhouse Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας με μερίδια στην εξόρυξη νικελίου και στη χαλυβουργία. Το 2018 μεταβίβασε ακίνητα στην πανάκριβη περιοχή του Λονδίνου Upper East Side αξίας 92,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας της πόλης.

Παράλληλα, διαθέτει τουλάχιστον 4 πολυτελή γιοτ, συνολικής αξίας 1.400.000 δολαρίων. Επιπλέον, ένα τεράστιο κτήμα στο St Barth, στην πιο όμορφη παραλία του νησιού, αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Solaris του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Στην Τουρκία δύο από τα πανάκριβα γιοτ του Αμπράμοβιτς
Όσο για τα γιοτ του, παραμένουν εν κινήσει. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση της Αντίγκουα επιβεβαίωσε ότι δύο γιοτ στα νερά της συνδέονταν με τον μεγιστάνα. Αναφέρεται μάλιστα, ότι στην Αντίγκουα βρίσκονται τα γιοτ του Halo και το Garcon, συνολικής αξίας 60 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο Αμπράμοβιτς διαθέτει επίσης το σκάφος Eclipse αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων – ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο αλλά και το Solaris (αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων), τα οποία είναι αγκυροβολημένα στην Τουρκία, όπου οι αρχές δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία αλλά φημολογείται ότι αποτελούν καταφύγιο για τους Ρώσους ολιγάρχες και τα χρήματά τους.

Πηγή: Ιefimerida.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy