Προχώρησε σε ένσταση γιατί ο αντίπαλος έπαιζε με 12 παίκτες

Η Φράιμπουργκ προχωρά σε ένσταση για τον αγώνα με την Μπάγερν

Η Φράιμπουργκ αποφάσισε εντέλει -παρότι όπως τόνισε δεν το επιθυμούσε- να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα του περασμένου Σαββάτου (2/4) με την Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της (ήττα με 4-1), μετά το λάθος των Βαυαρών οι οποίοι αγωνίστηκαν με 12 παίκτες για λίγα δευτερόλεπτα επειδή δεν έγινε σωστή συνεννόηση στην αλλαγή του Κομάν με τον Σάμπιτζερ.

Η διοίκηση της Φράιμπουργκ σε επίσημη ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (4/4) ενημέρωσε τους φίλους της για το πώς σκοπεύει να προχωρήσει μετά «…το λάθος στον αγών; της Bundesliga το περασμένο Σάββατο».

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Φράιμπουργκ:

«Οι υπεύθυνοι της Φράιμπουργκ θα προχωρήσουν σε μία εντατική και εξαιρετική διαφοροποιημένη διαδικασία εξέτασης του λάθους που έγινε απ’ την πλευρά της Μπάγερν Μονάχου στον αγώνα της Bundesliga το περασμένο Σάββατο (σ.σ. 2/4). Εξετάστηκαν και συζητήθηκαν εντατικά όλες οι πτυχές που μπορεί να είναι σημαντικές στο πλαίσιο της συνολικής ευθύνης του συλλόγου, ιδιαίτερα σε οικονομικό, αθλητικό και νομικό επίπεδο.

Πρώτα απ’ όλα: Βρισκόμαστε σε δίλημμα χωρίς να φταίμε εμείς. Η Φράιμπουργκ δεν είχε κανένα ρόλο ή επιρροή στα γεγονότα γύρω από τη διαδικασία αλλαγής. Ωστόσο, οι νομικοί και διαδικαστικοί κανόνες της γερμανικής ομοσπονδίας (DFB) μάς υποχρεώνουν επισήμως να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο, προκειμένου να ελέγχονται νομικά οι διαδικασίες. Κατ’ αρχήν, δεν έχουμε κανένα απολύτως ενδιαφέρον γι’ αυτόν τον ενεργό ρόλο που μας έχει δοθεί παρά τη θέλησή μας κι αισθανόμαστε εξαιρετικά άβολα γι’ αυτόν.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία στη συνολική της δομή είναι ακατάλληλη και τελικά επιβαρύνει τον εντελώς αμέτοχο σύλλογο -εν προκειμένω εμάς- με την ευθύνη διεκπεραίωσης μιας προφανούς παράβασης των κανόνων.

Ωστόσο, μετά από εντατικές συζητήσεις σε διαφορετικά επίπεδα και σε άμεση συνεννόηση με το νομικό μας επιτελείο, το διοικητικό συμβούλιο της Φράιμπουργκ αποφάσισε να ασκήσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα. Τα ακόλουθα σημεία ήταν ιδιαίτερα καθοριστικά για την απόφαση:

-Δημιουργία της ευκαιρίας στο αθλητικό γήπεδο να αξιολογήσει και να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν προκύψει εδώ σχετικά με το λάθος που έκανε η Μπάγερν Μονάχου όσον αφορά τον αθλητικό νόμο.

-Δημιουργία μελλοντικής απονομής δικαιοσύνης με ασφάλεια σε ανάλογες υποθέσεις και για άλλους συλλόγους.

-Συνεπής δράση από την Φράιμπουργκ σε περίπτωση παραβίασης κανόνων, ανεξάρτητα από τη συγκεκριμένη αγωνιστική κατάσταση.

-Ανάληψη της συνολικής ευθύνης για τον σύλλογο σε οικονομικό και αθλητικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των ενδιαφερομένων.

-Νομικές προοπτικές επιτυχίας στη διαδικασία της αθλητικής δικαιοσύνης σε σχέση με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις, πίστης του διοικητικού συμβουλίου προς τον σύλλογο και θέματα ευθύνης. Λεπτομερής γραπτή αιτιολόγηση θα σταλεί στο αθλητικό γήπεδο εν ευθέτω χρόνο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy