Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι καταθέσεις που την «έκαψαν»

Έτσι «χτίστηκε» η δικογραφία

Μεθοδικά, με μικρά βήματα, αλλά προσπαθώντας πάντα να κλείσουν κάθε «πόρτα», από την οποία θα μπορούσε να ξεγλιστρήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών έχτιζαν τη δικογραφία και το βαρύ κατηγορητήριο για τη γυναίκα από την Πάτρα και την δολοφονία της εννιάχρονης Τζωρτζίνα.

 

Και όσο ήταν η 33 Χρόνη στην Πάτρα έπαιζε θέατρο και ανέβαζε καθημερινές παραστάσεις, ως δήθεν πονεμένη μητέρα, που έψαχνε την αλήθεια για το θάνατο των παιδιών της, οι αστυνομικοί έπαιρναν καταθέσεις, για να αποδείξουν ότι όσα λέει είναι ψέματα και ότι αυτή βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του παιδιού της.

«Δεν έμοιαζε με μητέρα που έτρεχε για βοήθεια για το παιδί της»

Η νοσηλεύτρια που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βγήκε από το δωμάτιο της 9χρονης κόρης της, τη στιγμή που το παιδί είχε πάθει σπασμούς και έφευγε από τη ζωή, έδωσε μία ανατριχιαστική λεπτομέρεια, καθώς όπως περιέγραψε στους αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών, αυτό που έβλεπε μπροστά της δεν είχε καμία σχέση με μία μητέρα, που έτρεχε για να βρει βοήθεια για το παιδί της, που είχε πάθει κάτι ξαφνικό. Με ψυχραιμία και ηρεμία πλησίασε την νοσηλεύτρια, σε σημείο που αρχικά η νοσηλεύτρια πίστεψε, ότι ήθελε να την ζητήσει κάποιος σεντόνι, για να αλλάξουν στο κρεβάτι του παιδιού.

«14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022, ενώ ήμουν νοσηλεύτρια πρωινής βάρδιας και βρισκόμουν στην ‘Στάση’ των νοσηλευτών. ‘Στάση’ των νοσηλευτών ονομάζεται ένα ανοιχτό γραφείο με τζάμι και πάγκο εργασίας, στο μέσον περίπου του διαδρόμου της Κλινικής, στο οποίο στέκονται οι νοσηλευτές όταν δεν έχουν επισκέψεις στους θαλάμους των ασθενών. Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται στη μέση της Κλινικής και είναι ‘ανοιχτό’ προκειμένου να έχει άμεση και γρήγορη πρόσβαση οποιοσδήποτε χρειάζεται τη βοήθεια νοσηλευτή. Κατάλαβα την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας, ενώ φαινόταν ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια, μου έδωσαν την εντύπωση ότι έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μου έδωσαν την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή την βοήθειά μου για μετακινήσουμε το παιδί (υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Όταν με πλησίασε, μου είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι έλεγε. Όταν κατάλαβα, ότι το παιδί έκανε επεισόδιο ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα ιατρό. Βρισκόταν στο γραφείο της, δίπλα από τη ‘Στάση’ των νοσηλευτών και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο της Γεωργίας».

Τη στιγμή του θανάτου ήταν μόνη στο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα

Η έρευνα συνεχιζόταν και ο ιατροδικαστής που είχε αναλάβει τις τοξικολογικές εξετάσεις, είχε ήδη στα χέρια του το αποτέλεσμα, που έλεγε ότι στο αίμα του παιδιού βρέθηκε η συγκεκριμένη ουσία. Οι αστυνομικοί φρόντισαν στην κατάθεση που του πήραν, να τεκμηριώνεται και να γίνεται ξεκάθαρο, ότι το διάστημα που χορηγήθηκε η θανατηφόρος δόση, μέσα στο δωμάτιο ήταν μόνο η 33χρονη.

«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά ενδοφλέβια χρήση, 1-5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χρήση, 5-10 λεπτά ενδορινικά και 15-20 λεπτά με λήψη από του στόματος. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, εκτός της αναπνευστικής καταστολής, που προκαλεί η κεταμίνη είναι ταχυκαρδία, καταστολή, νυσταγμός, μυδρίαση, υπέρταση, σπασμοί, καρδιακές αρρυθμίες, ναυτία, εμετοί κ.λ.π.»

Οι γιατροί είχαν «θωρακίσει» την καρδιά της 9χρονης

Για να αποδείξουν μάλιστα, ότι το παιδί το οποίο νοσηλευόταν στο Αγλαΐα Κυριακού, δεν θα μπορούσε να έχει κανένα πρόβλημα από την καρδιά του, απευθύνθηκαν στους γιατρούς του Ωνασείου, που είχε νοσηλευτεί νωρίτερα η 9χρονη και μάλιστα της είχαν τοποθετήσει απινιδωτή. Οι γιατροί του Ωνασείου είπαν, ότι είχαν θωρακίσει το παιδί και μάλιστα πολλές φορές μεταξύ τους έλεγαν, ότι έκαναν τα πάντα για την καρδιά του παιδιού, που θα μπορούσε πια να του εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, αλλά όχι πρόβλημα με την καρδιά.

«Η Γεωργία υπέστη μια αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή (στο Καραμανδάνειο), δηλαδή, ουσιαστικά, έναν αιφνίδιο θάνατο. Επειδή σε περιπτώσεις αιφνίδιου νεανικού θανάτου, οι αιτίες είναι συντριπτικά καρδιολογικές, διακομίστηκε στο πλέον εξειδικευμένο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας προκειμένου να της εμφυτευθεί απινιδωτής. Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα (ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία), που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη πάλι καρδιακή ανακοπή, που οδήγησε στο θάνατό της, παρά τη λειτουργία του απινιδωτή. Η λειτουργία του απινιδωτή άφηνε ως πιθανές αιτίες την ανακοπής μόνο εξω-καρδιακές, όπως αναπνευστικές, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου στον οργανισμό, νευρολογικές ή μεταβολικές».

 

Πηγή: CNN

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy