Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο μοναδικός που διεκδικεί και τα τρία μεγάλα βραβεία

Επτά ματς για να παλέψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και για την πρώτη θέση

ΛέΜπρόν Τζέιμς, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Τζοέλ Εμπίντ παλεύουν για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, μόνο όμως ο Greek Freak βρίσκεται στη συζήτηση για τα τρία μεγάλα βραβεία της κανονικής περιόδου στο NBA.
Επτά ματς έμειναν για να ολοκληρώσουν οι Μπακς την πορεία τους στην κανονική περίοδο. Επτά ματς για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην Ανατολή. Επτά ματς για να παλέψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και για την πρώτη θέση της περιφέρειας, αλλά και για τρία βραβεία. Μόνο εκείνος διεκδικεί το MVP, το DPOY και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, μόνο εκείνος μπορεί να τα πάρει όλα και να διαλύσει τον ανταγωνισμό στη συζήτηση για τον κορυφαίο παίκτη αυτή την εποχή στο NBA.
Εμπίντ και Γιόκιτς θεωρούνται τα φαβορί για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ωστόσο τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ακόμη και στην τελική ευθεία, αν ο Αντετοκούνμπο  κάνει απόψε μια

μεγάλη εμφάνιση στο Μπρούκλιν, αν παίξει στα τελευταία ματς όπως έπαιξε πριν από δύο ημέρες στην Φιλαντέλφια όπου διέλυσε τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Τζοέλ Εμπίντ.

 

Το NBA έχει ήδη στείλει τα ψηφοδέλτια στους δημοσιογράφους που ψηφίζουν για τα βραβεία, με καταληκτική ημερομηνία την 11η Απριλίου, μία ημέρα μετά από το τέλος της κανονικής περιόδου δηλαδή, οπότε δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για να κριθεί το αποτέλεσμα τόσο νωρίς. Διότι είναι πράγματι νωρίς, από τη στιγμή που Μπακς και Σίξερς μάχονται για την πρώτη θέση της Ανατολής και οι Νάγγετς για να μείνουν εντός εξάδας στην Δύση.

 

Αυτή τη στιγμή Γιάννης και Εμπίντ έχουν σκοράρει από 1853 πόντους σε 62 αγώνες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μαζί στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ με 29.8871 πόντους κατά μέσο όρο. Πρώτος είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 30.13, αλλά στην δική του περίπτωση μπαίνει αστερίσκος καθώς πρέπει να παίξει σε τρεις από τους τελευταίους επτά αγώνες των Λος Άντζελες Λέικερς για να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Αν ο King James παίξει σε 57 ματς, τότε το σύνολο των πόντων του θα πρέπει να διαιρεθεί σε 58 παιχνίδια που είναι το minimum των αγώνων σύμφωνα με τα κριτήρια της Λίγκας.

 

Ο Αντετοκούνμπο κι ο Εμπίντ θα πρέπει να σκοράρουν 31 πόντους ανά αγώνα στα τελευταία επτά παιχνίδια της περιόδου για να πιάσουν τον μέσο όρο των 30. Ό,τι κι αν συμβεί, οι δύο μπασκετμπολίστες έχουν διανύσει μια σπουδαία χρονιά, με τον Εμπίντ πάντως να μη βρίσκεται στη συζήτηση για το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, την ώρα που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν βρίσκεται στη συζήτηση ούτε για το MVP, ούτε για το DPOY. Μόνο ο Αντετοκούνμπο διεκδικεί και τα τρία βραβεία, με εκείνο του κορυφαίου αμυντικού να θεωρείται “κλειδωμένο” και τα άλλα δύο στο… κατώφλι αν συνεχίσει να κάνει θραύση όπως έκανε στη Φιλαντέλφια.

Πηγή: sigmalive

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy