Το μήνυμα του Σωματείου του Απόλλωνα για την 1η Απριλίου

Κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Σωματείου

Επί της ευκαιρίας της επετείου της 1η Απριλίου το Σωματείο του Απόλλωνα έστειλε το δικό του μήνυμα, ενώ με τον πρόεδρο του Ξενοφώντα Χαραλάμπους εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και κατέθεσε στεφάνι.

Αναλυτικά:

“Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΙΝ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ”.
Ξημερώματα 1ης Απριλίου 1955, χιλιάδες προκηρύξεις της Ε.Ο.Κ.Α. με την υπογραφή του Αρχηγού Διγενή, πλημμύρισαν τους δρόμους της Κύπρου και σήμαναν μαζί με ταυτόχρονες βομβιστικές ενέργειες σε όλη την επικράτεια την έναρξη του μεγαλειώδη αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου, για απελευθέρωση από τον Αγγλικό ζυγό και Ένωση με την Ελλάδα.
Αγώνας που σφράγισε οριστικά και αμετάκλητα τα κύτταρα του ιστορικού μας Σωματείου.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ εντάχθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α. προσφέροντας υποδομές και έμψυχο υλικό και ανάγκασε τους Άγγλους να ονομάσουν την οδό Γλάδστωνος ως “δρόμο θανάτου” λόγω των συνεχών εξορμήσεων ομάδων μελών του. Όλα τα μέλη και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, ήταν στρατευμένοι στις τάξεις της Ε.Ο.Κ.Α., αφοσιωμένοι στη μεγάλη Ιδέα για Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα.
67 χρόνια μετά, είναι ιερή μας υποχρέωση η διαφύλαξη της μνήμης του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., ως φωτεινό παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και ελληνοπρέπειας.
Ζήτω η 1η Απριλίου 1955
Ζήτω η Ε.Ο.Κ.Α.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy