Επίδομα τέκνου: Τις επόμενες ημέρες η υποβολή αιτήσεων – Ποσά και δικαιούχοι

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ό,τι θα είναι διαθέσιμες οι αιτήσεις για το επίδομα τέκνου και το επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας ώστε να ξεκινήσει η υποβολή.

Οι αρμόδιοι θα ανακοινώσουν παράλληλα και την περίοδο πληρωμών. Όπως ανέφερε στο OMEGAlive, ο Λειτουργός Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση όσοι το έπραξαν πέρυσι και έλαβαν το επίδομα.

Αντίθετα, όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση την προηγούμενη χρονιά θα πρέπει να το πράξουν.

Υπενθυμίζεται ό,τι από τις 4 Οκτωβρίου 2021, οι αιτήσεις για παροχή Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας μπορούν να υποβάλλονται και ηλεκτρονικά, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (ΑΡΙΑΔΝΗ).

Οι δικαιούχοι

Δεν αλλάζει οτιδήποτε, φέτος σε ό,τι αφορά στα κριτήρια και τα ποσά που θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, δικαίωμα σε επίδομα τέκνου έχει η οικογένεια της οποίας το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα για το προηγούμενο έτος δεν υπερβαίνει:

(α) τις €49.000 για οικογένειες με ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο,

(β) τις €59.000 για οικογένειες με δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα,

(γ) τις €59.000 αυξανόμενες κατά €5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο για οικογένειες με περισσότερα από δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα.

Το ύψος του επιδόματος τέκνου και του επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας:

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy