Σιαμπουλλής: “Για την ΚΟΠ ουδέποτε τέθηκε θέμα προπονητή – Το θέμα έμπαινε κυρίως από τα ΜΜΕ”

Σημερινές(30/3) ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον Ε.Τ της ΚΟΠ, Κωνσταντίνο Σιαμπουλλή

Για τη νίκη της Εθνικής επί της Εσθονίας και την απόφαση να συνεχίσει με τον Νίκο Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ, Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με την Εσθονία: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Είχαμε πάρα πολλά θετικά και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο, είχαμε και τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας. Ελπίζουμε να είναι ακόμα περισσότεροι στους επόμενους αγώνες. Ελπίζουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα που υπάρχει».

Για τη συνέχεια: «Κανείς δεν ήθελε να μπούμε στη διαδικασία των πλέι άουτ. Περάσαμε ανώδυνα αυτή την κατάσταση και ελπίζουμε να βγούμε πιο δυνατοί για τη συνέχεια. Το αποτέλεσμα δημιουργεί καλύτερη προοπτική για το μέλλον. Είναι πολύ διαφορετικά τα κίνητρα στην Γ’ κατηγορία. Ο μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε. Είχαμε αρκετά εμπόδια πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όλα ξεπεράστηκαν μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τη σωστή νοοτροπία της ομάδας. Το βλέπαμε από την πρώτη μέρα που μαζεύτηκε η Εθνική. Το κλίμα ήταν τέτοιο που επέτρεπε στον προπονητή να μιλήσει για ομοψυχία. Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν είναι για θριαμβολογίες. Η νίκη πρέπει να αξιολογηθεί σωστά και να μας γίνει μάθημα για το μέλλον».

Για το τι πρέπει να διορθωθεί στη συνέχεια: «Είναι θέμα προπονητή και συνεργατών. Πρέπει να παίζουμε καλύτερα στο γήπεδο, να βρίσκουμε τρόπο να ξεπερνάμε δυσκολίες και απουσίες, να έχουμε σταθερά καλή απόδοση σε συνεχόμενους αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα, να βελτιωθεί η νοοτροπία μας και ο τρόπος αντιμετώπισης της Εθνικής. Τον Ιούνιο έχουμε τέσσερα παιχνίδια σε δέκα μέρες. Είναι κάτι πρωτοφανές. Πρέπει να βρούμε τρόπο να το διαχειριστούμε. Έχουμε καιρό να το σκεφτεί και ο προπονητής, πόσοι ποδοσφαιριστές θα κληθούν και πώς θα γίνει η διαχείριση».

Για τον Τζιωνή: «Ήταν ένα πανέμορφο τέρμα, βοήθησε να αποβάλει το άγχος η ομάδα μας. Έγινε πολλή συζήτηση για τον πρώτο αγώνα, ότι δεν έπαιξε λεπτό. Όσοι κρίνουν πρέπει να έχουν σφαιρική εικόνα για το τι συμβαίνει και τη διαχείριση που γίνεται. Αλίμονο να έχει ένας προπονητής τον Τζιωνή έτοιμο στο 100% και να τον αφήνει στον πάγκο 90 λεπτά. Είχε ένα κουραστικό ταξίδι 20 ωρών, jet lag λόγω της πτήσης. Όταν κλήθηκε έκαναν ολόκληρο αφιέρωμα στην Kansas. Ήταν πολύ καλός. Είδαμε και τον Γκόγκιτς και άλλους ποδοσφαιριστές, δεν υπήρχε κάποιο παιδί που να υστέρησε χθες».

Για το μέλλον του Κωστένογλου στον πάγκο: «Για την ΚΟΠ ουδέποτε τέθηκε θέμα προπονητή. Δεν έχουμε ανανέωση συμβολαίου, το συμβόλαιο ήταν εκεί και συνεχίζεται. Δεν τέθηκε θέμα παραμονής από την ομοσπονδία, έμπαινε κυρίως από τα ΜΜΕ. Τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου δεν ήταν ικανοποιητικά για κανένα. Όταν υπάρχουν συνεχώς δημοσιεύματα δημιουργείται ένα κλίμα. Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες του κόσμου και των ΜΜΕ για την Εθνική. Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος. Τα προηγούμενα χρόνια προχωρήσαμε σε αρκετές αλλαγές. Τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, πηγαίναμε σε Euro και Μουντιάλ και με τον Κωστένογλου μείναμε εκτός; Θεωρούμε ότι έχουμε καλή προοπτική με τον Κωστένογλου και ότι αν του δοθεί χρόνος μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Όλοι θα κριθούν στο γήπεδο».

Για τη διάρκεια του συμβολαίου του: «Τελειώνει με το τέλος του Nations League. Νομίζω ότι πάει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου».

Για το Nations League: «Θα γίνει αξιολόγηση των αντιπάλων και θα δούμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά την Ελλάδα, η Β. Ιρλανδία είναι σχετικά άγνωστος αντίπαλος, το Κόσοβο θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου αλλά χθες πήρε ισοπαλία με την Ελβετία».

Για τις ανακατατάξεις στην Εθνική: «Ο Σάββας Κωνσταντίνου παραμένει τεχνικός διευθυντής, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου συνεχίζει να αποτελεί κομμάτι της ΚΟΠ».

Για τον Κούμα: «Είναι στο Κατάρ, αύριο είναι το κογκρέσο της FIFA. Θα παρακολουθήσουν την Παρασκευή την κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ. Είναι εκεί με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA».

Για τις φωνές διαφωνίας για την παραμονή Κωστένογλου: «Δεν είναι η πρώτη φορά, συμβαίνει και στις ομάδες. Ο κόσμος έχει την άποψή του και δικαιούται να την εκφράζει. Να περιμένουν να δουν και τους επόμενους αγώνες και ελπίζουμε να αλλάξουν άποψη. Σεβόμαστε όλες τις απόψεις, να σεβαστούν κι αυτοί την απόφαση της ΚΟΠ και να κρίνουν στη συνέχεια».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy