“Είναι το αντίστοιχο Euro του ποδοσφαίρου. Θα παίξουν έξι ομάδες, είναι η πρώτη φορά που Εθνική ομάδα θα παίξει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος”

Σημερινές(30/3) ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον Γ.Γ της ΚΟΚ για την ανάθεση ομίλου του Ευρωμπάσκετ στην Κύπρο

Για την ανάθεση της διεξαγωγής ομίλου του Ευρωμπάσκετ στην Κύπρο μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΚ και μέλος του ΔΣ της FIBA, Άθως Αντωνίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ανάθεση της διεξαγωγής του ομίλου: «Έχουμε δουλέψει αρκετά τον τελευταίο χρόνο για να ολοκληρωθεί χθες η διαδικασία. Είναι κάτι που αφορά την ίδια την πολιτεία, που έπρεπε μέσω του ΚΟΑ, της ΚΟΕ και της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στην προσπάθεια για να βοηθήσει την Ομοσπονδία να ετοιμάσει το έργο για το 2025. Η συνεισφορά του Υπουργού Οικονομικών ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Έπρεπε να δείξουμε ότι υπάρχει στήριξη της πολιτείας. Όλοι στο ΔΣ της FIBA πήραν τη δέσμευση ότι η πολιτεία ήταν παρούσα. Είναι το αντίστοιχο Euro του ποδοσφαίρου. Θα παίξουν έξι ομάδες, είναι η πρώτη φορά που Εθνική ομάδα θα παίξει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Κύπρος θα έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει ένα συνδιοργανωτή. Στρατηγικά είχαμε επιλέξει να είναι η Ελλάδα. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι 10 από τα 15 παιχνίδια που θα γίνουν στην Κύπρο θα είναι σε γεμάτο γήπεδο».

Για το οικονομικό σκέλος: «Αναμένουμε 10-15 χιλιάδες φιλάθλους από το εξωτερικό, που θα φέρει γύρω στα 15 εκατ. έσοδα. Για τα έξοδα, έχουν δεσμευτεί κάποια λεφτά που θα πρέπει να πάνε για τη διοργάνωση και παράλληλα για την ανανέωση του γηπέδου, που θα πρέπει να εκμοντερνιστεί και να γίνει επέκταση των θέσεων. Απαιτείται μεγάλη οργανωτική δομή».

Για τη συμβολή του Δημήτρη Διαμαντίδη στην όλη προσπάθεια: «Ξέραμε ότι σε τέτοιου είδους παρουσιάσεις και υποβολές υποψηφιοτήτων κάθε λεπτομέρεια μετρά. Ο Διαμαντίδης χαίρει εκτίμησης από όλη την ευρωπαϊκή καλαθόσφαιρα. Έδωσε ένα κύρος. Ο καθένας έπαιξε τον ρόλο του. Σίγουρα θα έχει ρόλο να παίξει τα επόμενα χρόνια».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy